Antena 3 CNN Externe Regele Charles al III-lea a repetat momentul din Londra în Irlanda de Nord

Regele Charles al III-lea a repetat momentul din Londra în Irlanda de Nord

Regele Charles al III-lea și regina consoartă, Camilla, au ajuns, marți, în Irlanda de Nord, după un zbor de o jumătate de oră din Scoția.

Regele Charles al III-lea a repetat momentul din Londra în Irlanda de Nord
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Sep 2022   •   15:07

Cuplul regal a fost întâmpinat pe aeroport de oficiali guvernamentali.

Charles a primit o cutie cu bomboane, înmânată de doi copii de la o școală locală.

Camilla a primit un buchet de flori.

Cei doi s-au îndreptat spre castelul Hillsborough, care este reședința familiei regale în Irlanda de Nord.

Înainte de a intra în reședință, Charles și Camilla s-au oprit să dea mâna și cu numeroșii oameni adunați în zona castelului.

Charles, sărutat de o femeie la Londra, în fața Palatului Buckingham

Momentul a fost foarte asemănător cu cel de vinerea trecută, când Charles a efectuat prima călătorie la Londra în calitate de rege și s-a oprit pentru a da mâna și a schimba câteva cuvinte cu oamenii adunați în fața Palatului Buckingham.

Atunci, regele a fost sărutat pe obraz de o femeie, care și-a explicat ulterior gestul într-o discuție cu corespondentul CNN.

În timp ce Charles și Camilla se află în Irlanda de Nord, sicriul căptușit cu plumb în care se află trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a a rămas la Edinburgh, în catedrala Sf. Giles, unde, pe parcursul zilei, mii de oameni au continuat să-i aducă un ultim omagiu fostei suverane.

Mulți dintre ei au stat ore în șir la coadă în timpul nopții.

După ora 15, guvernul scoțian a postat pe Twitter că s-a încheiat ceremonia deschisă publicului pentru accesul la sicriu și că peste 26.000 de persoane au avut oportunitatea de a-și lua adio de la Elisabeta a II-a.

Sicriul va rămâne la Edinburgh până la ora locală 17:00 (ora 19:00  în România), apoi va fi adus la Londra și dus la Buckingham Palace, urmând să fie depus, miercuri, la Westminster Hall, unde va rămâne până în ziua înmormântării, planificată luni, 19 septembrie.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close