Antena 3 CNN Externe LIVE UPDATE: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, sub supraveghere medicală la reședința din Balmoral | Prințul William, șofer pentru fiii reginei

LIVE UPDATE: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, sub supraveghere medicală la reședința din Balmoral | Prințul William, șofer pentru fiii reginei

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 96 de ani, este sub supraveghere medicală la reședința din Balmoral, Scoția.

LIVE UPDATE: Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, sub supraveghere medicală la reședința din Balmoral | Prințul William, șofer pentru fiii reginei
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Sep 2022   •   14:42

Suverana a fost plasată sub supraveghere medicală după ce medicii au devenit îngrijorați pentru sănătatea ei, a confirmat Palatul Buckingham.

"În urma unei evaluări suplimentare în această dimineață, medicii Reginei sunt îngrijorați de sănătatea Majestății Sale și i-au recomandat să rămână sub supraveghere medicală", se spune într-un comunicat oficial, citat de BBC.

Membrii apropiați ai familiei suveranei au fost informați, adaugă radiodifuzorul britanic.

O altă sursă din familia regală, citată de CNN, a dezmințit informația conform căreia regina ar fi suferit o cădere.

BBC mai precizează că suverana Marii Britanii s-a retras miercuri dintr-un Consiliu Privat virtual, iar medicii au sfătuit-o să se odihnească.

Update 19:45 Prințul William, nepotul reginei Elisabeta a II-a, a fost fotografiat la volanul mașinii în care se aflau prinții Andrew și Edward, fiii reginei, precum și Sophie, contesă de Wessex, soția lui Edward, transmite CNN.

Grupul a intrat după ora 19 în curtea castelului Balmoral, unde regina este sub supraveghere medicală de mai multe ore.

Update 19:20 O coloană motorizată în care se presupune că se află Ducii de Cambridge și de York și Contele și Contesa de Wessex a ajuns la castelul de la Balmoral după ora 19, ora României.

Update 19:00 Președintele american Joe Biden a fost informat că medicii reginei Elisabeta a II-a sunt îngrijorați pentru sănătatea ei.

"Președintele a fost informat, desigur, în această dimineață și va fi informat pe tot parcursul zilei cu privire la știrile din Regatul Unit", a declarat John Kirby, directorul pentru comunicații strategice al Consiliului Național de Securitate.

„Gândurile lui și ale primei doamne sunt în mod solid și direct cu Regina astăzi și cu familia ei”, a precizat Kirby.

Biden i-a transmis premierului britanic Liz Truss că "Președintele și Prima Doamnă a SUA își îndreaptă gândurile către regină, către familia regală și poporul britanic", a adăugat oficialul de la Casa Albă.

Update 18:50 CNN: Harry, Duce de Sussex, călătorește spre Balmoral separat de ceilalți membri ai familiei regale.

Megan, Ducesa de Sussex, nu îl însoțește pe prințul Harry la Balmoral, transmite CNN, citând un purtător de cuvânt al cuplului.

Update 18:15 Printul William, Duce de Cambridge, Prințul Andrew, Duce de York și Prințul Edward și soția sa, Sophie, Conte și Contesă de Wessex, s-au numărat printre membrii familiei regale aflați în avionul care a aterizat pe aeroportul Aberdeen.

Avionul a decolat de la baza RAF Northolt din Londra, transmite radiodifuzorul britanic de stat.

După aterizare, membrii familiei regale urmează să ajungă la castelul Balmoral, aflat la câteva zeci de kilometri de aeroport, unde regina se află de mai multe ore sub supraveghere medicală.

Prințul Charles, fiul reginei, primul în ordinea succesiuni la tron, se află deja lângă mama sa.

Update 17:50 CNN: Regina rămâne sub supraveghere medicală iar felul în care Palatul Buckingham a comunicat informațiile cu privire la starea de sănătate a reginei arată că situația e gravă.

Update 17:30 Un avion la bordul căruia se află șapte membri ai Casei Regale britanice era așteptat să aterizeze pe aeroportul Aberdeen, joi după-amiază.

Avionul a decolat de la baza RAF Northolt din Londra, transmite BBC.

Update 16:30 Oamenii au început să se adune la porțile castelului Balmoral, remarcă BBC.

Între timp, tot mai mulți membri ai familiei regale se îndreaptă sau au ajuns deja la reședința din Scoția.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Update 16:20 Catherine, ducesa de Cambridge, a rămas la Windsor, întrucât copiii săi, prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis sunt în prima lor zi de școală.

În schimb, soțul lui Catherine, prințul William, duce de Cambridge, se îndreaptă spre Balmoral, pentru a fi alături de bunica sa, regina.

Și prințul Harry călătorește la Balmoral, alături de soția sa Meghan, ducesă de Sussex, anunță CNN.

Update 16:00 Corespondentul Antena 3 în Marea Britanie, Mircea Maier, relatează că suverana Regatului Unit este supravegheată de medici în interiorul reședinței de la Balmoral.

Site-ul Casei Regale a devenit temporar nefuncțional, ca urmare a numeroaselor accesări, după anunțul privind starea de sănătate "îngrijorătoare" a reginei.

De asemenea, comunicatul de la Palatul Buckingham este unul atipic și arată seriozitatea situației, precizează corespondentul Antena 3.

Update 15:00 Prințul Charles se află în prezent alături de regină iar Ducele de Cambridge este în drum spre Balmoral, anunță BBC.

Ducesa de Cornwall se află, de asemenea, în drum către reședința regală din Scoția.

Premierul Liz Truss a transmis un mesaj în care afirmă că "întreaga țară este îngrijorată" de veștile privind sănătatea reginei.

"Gândurile mele și ale oamenilor din Regatul Unit se îndreaptă către Majestatea Sa și către membrii familiei sale în aceste momente", a scris Truss pe Twitter.

Premierul scoțian Nicola Sturgeon a transmis, la rândul său, un mesaj în care își exprimă îngrijorarea pentru starea de sănătate a suveranei.

Problemele reginei au reapărut în discuția publică după ce Elisabeta a II-a a primit-o, marți, la castelul Balmoral, pe Liz Truss, în vederea învestirii în funcția de prim-ministru.

În imaginile publicate Casa Regală, suverana în vârstă de 96 de ani, sprijinită de un baston, îi strânge mâna noului premier britanic, în vârstă de 47 de ani.

Truss a devenit cel de-al 15-lea șef al guvernului în timpul celor 70 de ani de domnie ai reginei Elisabeta.

Ceremonia de numire a șefului de guvern are loc în mod obișnuit la Palatul Buckingham, însă regina a anunțat din timp că nu va veni la Londra pentru învestirea noului prim-ministru.

Este o premieră absolută în îndelungata sa domnie, însă suverana britanică, în vârstă de 96 de ani, și-a anulat sau delegat în ultima perioadă îndatoririle publice ceremoniale din cauza problemelor de sănătate.

[EMBED_169237

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close