Antena 3 CNN Externe Regina Elizabeth II îşi exprimă tristeţea faţă de moartea lui Margaret Thatcher

Regina Elizabeth II îşi exprimă tristeţea faţă de moartea lui Margaret Thatcher

Regina Elizabeth II îşi exprimă tristeţea faţă de moartea lui Margaret Thatcher
Sursa foto: Foto: nextness.com.au
de S.T.    |    08 Apr 2013   •   16:53

Regina Elizabeth II s-a declarat "tristă" să afle că Margaret Thatcher a murit, în timp ce premierul britanic David Cameron a apreciat că ţara a "pierdut un mare lider", la câteva minute după anunţarea morţii fostului premier, relatează AFP.
  
"Cu o mare tristeţe am aflat despre moartea doamnei Thatcher. Noi am pierdut un mare lider, un mare premier şi o mare britanică", a declarat acualul premier David Cameron, citat într-un comunicat.

Margaret Thatcher a murit, în urma unui atac cerebral. "Doamna de fier" avea 88 de ani  
 
Regina a aflat cu tristeţe această veste, a anunţat Palatul Buckingham într-un comunicat, precizând că ea a trimis un "mesaj de compasiune" familiei lui Margaret Thatcher.

CINE A FOST MARGARET THATCHER
   
Singura femeie premier din Marea Britanie şi personalitate marcantă a vieţii politice britanice din secolul XX, Margaret Thatcher apărea rar în public.
   
Bolnavă de Alzheimer şi slăbită fizic, ea nu a mai ieşit public din 2002, la recomandarea medicilor, după ce a fost victima mai multor atacuri cerebrale.
   
În decembrie, Thatcher a fost spitalizată pentru a fi supusă unei operaţii "minore", conform anturajului său, de eliminare a unei tumori de la vezica urinară.

Citeşte şi:

Margaret Thatcher, la prima vizită în România. Vezi întâlnirea dintre "doamna de fier" şi Ceauşescu


"Urăm bun venit României în familia ţărilor libere". Cum comenta Margaret Thatcher, în 1989, căderea lui Nicolae Ceauşescu

×
Subiecte în articol: Margaret Thatcher
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close