Antena 3 CNN Externe Primul referendum de anexare anunțat oficial în regiunile ocupate de Rusia în Ucraina

Primul referendum de anexare anunțat oficial în regiunile ocupate de Rusia în Ucraina

Autoritățile impuse de Moscova în regiunea ucraineană Zaporojie, ocupată parțial de armata forțele de invazie, au anunțat luni lansarea oficială a pregătirilor pentru referendumul de alipire la Federația Rusă.

Primul referendum de anexare anunțat oficial în regiunile ocupate de Rusia în Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Aug 2022   •   17:09

''Am semnat un ordin astfel încât Comisia Electorală Centrală să înceapă să lucreze la organizarea unui referendum privitor la alipirea regiunii Zaporojie la Rusia'', a declarat Evgheni Baliţki, şeful administraţiei pro-ruse.

Baliţki a făcut anunțul în timpul unui forum organizat la Melitopol de o grupare locală intitulată "Suntem împreună cu Rusia".

La jumătatea lunii iulie, acest reprezentant al Moscovei anunțase că dorește să organizeze un astfel de referendum la începutul toamnei acestui an.

Lansarea pregătirilor de referendum are loc într-o perioadă în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că negocierile de pace cu Rusia devin imposibile în cazul organizării unor asemenea consultări în regiunile ucrainene sub ocupație

Însă Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a replicat că "locuitorii regiunilor sunt cei care organizează referendumuri, nu Rusia".

"Zelenski trebuie să îi întrebe pe cetățenii săi de ce mulți dintre ei nu vor să trăiască în țara lui'', a adăugat Peskov.

Foto: Veterani iau parte la sărbătoarea Zilei Marine ruse în Berdiansk, regiunea Zaporojie, 31 iulie 2022

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close