Replica tăioasă a şefului diplomaţiei franceze la anunţul privind posibila ieşire a Marii Britanii din UE

de D.D.    |    23 Ian 2013   •   11:02
Replica tăioasă a şefului diplomaţiei franceze la anunţul privind posibila ieşire a Marii Britanii din UE Foto: read-online.org
Şeful diplomaţiei franceze a reacţionat faţă de proiectul premierului britanic David Cameron de a organiza un referendum cu privire la rămânerea ţării sale în cadrul Uniunii Europene.

"Nu putem face o Europă a la carte", a replicat Fabius, pentru postul de radio France Info.

"Noi dorim ca britanicii să poată să aducă elemente pozitive Europei", a spus el. "Să zicem că Europa ar fi un club de fotbal. Aderi la acest club, dar, odată ce eşti înăuntru, nu poţi să spui să jucăm rugby", a continuat şeful diplomaţiei franceze.

"Acest lucru riscă să fie periculos pentru Marea Britanie însăşi, deoarece Marea Britanie în afara Europei (va fi un lucru) dificil", a mai apreciat Fabius.

"Într-o zi participam la o reuniune cu oameni de afaceri britanici şi le-am spus: ascultaţi, dacă Marea Britanie decide să părăsească Europa, vă vom primi cu covorul roşu", a declarat el pe un ton ironic, o replică dată omologului său britanic, care s-a declarat pregătit să îi primească pe covorul roşu pe întreprinzătorii care încearcă să evite plata unor impozite în Franţa.

 

 

Parteneri
x close