Antena 3 CNN Externe Republica Moldova solicită sprijinul ONU pentru retragerea trupelor ruseşti din Transnistria

Republica Moldova solicită sprijinul ONU pentru retragerea trupelor ruseşti din Transnistria

Republica Moldova solicită sprijinul ONU pentru retragerea trupelor ruseşti din Transnistria
Sursa foto: Transnistria
30 Sep 2009   •   10:48

Ambasadorul Republicii Moldova la Naţiunile Unite, Alexandru Cujba, a solicitat sprijinul ONU pentru etragerea trupelor ruseşti din Transnistria. Oficialul a ţinut un discurs pe această temă în cadrul Adunării Generale a ONU, arată Mediafax.

"Implementarea reformelor democratice, normalizarea climatului economic şi social la dreapta Nistrului vor facilita accelerarea soluţionării conflictului transnistrean", a declarat Alexandru Cujba.

Potrivit ambasadorului, Republica Moldova va "depune eforturi în vederea retragerii trupelor străine din ţară pentru a înlocui actuala operaţiune de menţinere a păcii cu o misiune multinaţională mandatată şi pentru a obţine integrarea ţării în toate segmentele socio-economice prin încurajarea unei participări extinse a sectorului neguvernamental".

Cujba a mai precizat că ?autorităţile transnistrene au boicotat mereu aceste iniţiative prin introducerea de taxe vamale ilegale", dar şi prin încălcarea drepturilor cetăţenilor moldoveni de studia în limba maternă".

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close