Antena 3 Externe Republica Moldova solicită sprijinul ONU pentru retragerea trupelor ruseşti din Transnistria

Republica Moldova solicită sprijinul ONU pentru retragerea trupelor ruseşti din Transnistria

30 Sep 2009   •   10:48
Republica Moldova solicită sprijinul ONU pentru retragerea trupelor ruseşti din Transnistria
Sursa foto: Transnistria

Ambasadorul Republicii Moldova la Naţiunile Unite, Alexandru Cujba, a solicitat sprijinul ONU pentru etragerea trupelor ruseşti din Transnistria. Oficialul a ţinut un discurs pe această temă în cadrul Adunării Generale a ONU, arată Mediafax.

"Implementarea reformelor democratice, normalizarea climatului economic şi social la dreapta Nistrului vor facilita accelerarea soluţionării conflictului transnistrean", a declarat Alexandru Cujba.

Potrivit ambasadorului, Republica Moldova va "depune eforturi în vederea retragerii trupelor străine din ţară pentru a înlocui actuala operaţiune de menţinere a păcii cu o misiune multinaţională mandatată şi pentru a obţine integrarea ţării în toate segmentele socio-economice prin încurajarea unei participări extinse a sectorului neguvernamental".

Cujba a mai precizat că ?autorităţile transnistrene au boicotat mereu aceste iniţiative prin introducerea de taxe vamale ilegale", dar şi prin încălcarea drepturilor cetăţenilor moldoveni de studia în limba maternă".

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close