Antena 3 CNN Externe Un restaurant servește pui artificial, făcut în laborator. „Dacă nu știam, aș fi crezut că este un burger de pui ca oricare altul”

Un restaurant servește pui artificial, făcut în laborator. „Dacă nu știam, aș fi crezut că este un burger de pui ca oricare altul”

Un restaurant din Israel serveşte carne de pui obţinută în laborator, prezentată drept un produs ecologic.

Un restaurant servește pui artificial, făcut în laborator. „Dacă nu știam, aș fi crezut că este un burger de pui ca oricare altul”
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    23 Iun 2021   •   16:12

La parterul unei clădiri nepretențioase, în Ness Ziona, în centrul Israelului, restaurantul pe nume “The Chicken” servește burgeri într-un cadru original.  

Cu lumină ușor aprinsă, oaspeții restaurantului pot vedea, prin ferestre, laboratorul în care tehnicienii le crează mâncarea din farfurie.

„Este pentru prima dată în lume când poți gusta carne de laborator în timp ce observi procesul de producție, desfășurat în fața ta”, spune entuziasmat Ido Savir, directorul SuperMeat.

În laboratorul său, celulele extrase din ouă de pui fertilizate sunt cultivate în bioreactoare și hrănite cu lichide de origine vegetală bogate în proteine, grăsimi, zahăr, minerale și vitamine. 

Datorită acestor lichide nutritive, celulele se dezvoltă așa cum ar face-o în corpul animalului și devin țesut muscular și grăsime.

La sfârșitul procesului, lichidul este extras din reactorul din care este colectată carnea artificială.

Rezultatul este în farfuriile tuturor clienților restaurantului in Tel Aviv.

„A fost delicios”, spune Gilly Kanfi, care se descrie drept o adevărată „carnivoră”.

„Dacă nu știam, aș fi crezut că este un burger de pui ca oricare altul”, a spus un alt client, rezident din Tel Aviv, care a gustat și el din mâncarea artificială.

În decembrie, puiul artificial fusese deja servit într-un restaurant din Singapore. 

Prima friptură „in vitro” concepută din celule stem de vacă, de către un om de știință olandez de la Universitatea Maastricht, Mark Post, a fost prezentată în 2013. 

De atunci au fost create mai multe întreprinderi în acest sector.

×
Subiecte în articol: Tel Aviv Israel
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close