Antena 3 CNN Externe Rețeaua X a lui Elon Musk i-a suspendat contul văduvei lui Aleksei Navalnîi

Rețeaua X a lui Elon Musk i-a suspendat contul văduvei lui Aleksei Navalnîi

Rețeaua de socializare X, fostă Twitter, i-a suspendat contul Iuliei Navalnaia, văduva politicianului rus de opoziție Aleksei Navalnîi, care a murit în închisoare săptămâna trecută.

Rețeaua X a lui Elon Musk i-a suspendat contul văduvei lui Aleksei Navalnîi
Sursa foto: hepta / Zuma Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Feb 2024   •   17:53

Incidentul a avut loc marți, fiind semnalat de presa internațională.

La scurt timp de la semnalarea lui, X a venit cu precizări.

X: O eroare tehnică anti-manipulare și spam

"Mecanismul defensiv al platformei noastre împotriva manipulării și spam-ului a marcat din greșeală contul @yulia_navalnaya ca fiind în situația de încălcare regulilor X. Am anulat suspendarea contului de îndată ce am aflat de eroare și ne vom actualiza sistemul defensiv", a comunicat compania.

Iulia Navalnaia și-a creat contul luni.

În aceeași zi, ea l-a acuzat într-un mesaj video pe președintele rus Vladimir Putin că i-a ucis soțul. 

Navalnaia spune că autoritățile ruse ascund în prezent cadavrul opozantului, așteptând să dispară urmele agentului neurotoxic Noviciok, pe care l-ar fi folosit împotriva acestuia.

Aleksei Navalnîi a mai fost victima unei otrăviri cu Noviciok în august 2020, în timpul unei deplasări în Siberia.

Atunci, el a reușit să scape cu viață, urmând un tratament în Germania timp de câteva luni.

Mai multe publicații de investigații au relatat că otrăvirea din 2020 a fost executată de agenți ai serviciului rus de securitate, FSB

Politicianul a fost arestat la revenirea în Rusia, la începutul anului 2021.

Văduva lui Aleksei Navalnîi: "Vă cer să împărtășiți cu mine furia care vă cuprinde!"

Iulia Navalnaia a transmis, luni, un mesaj video pe rețelele sociale în care promite să continue munca soțului.

"Undeva, într-o colonie din nordul îndepărtat, dincolo de Cercul Arctic, în iarna eternă, Putin nu l-a ucis doar pe omul Alexei Navalnîi, ci a vrut să ne ucidă speranțele, libertatea, viitorul, împreună cu el.

Știm exact de ce Putin l-a ucis pe Aleksei acum trei zile. Vă vom povesti în curând.

Dar cel mai important lucru pe care îl putem face pentru Aleksei și pentru noi înșine este să continuăm să luptăm. Eu voi continua cauza lui Aleksei Navalnîi, voi continua să lupt pentru țara noastră. 

Și vă îndemn să fiți alături de mine, pentru a împărtăși nu doar suferința și durerea nesfârșită care ne-a învăluit și care nu ne va lăsa să plecăm.

Vă cer să împărtășiți cu mine furia! Furia, mânia, ura față de cei care îndrăznesc să ne ucidă viitorul! Vă vorbesc în cuvintele lui Aleksei, în care cred foarte mult.

Nu este rușinos să faci puțin, este rușinos să nu faci nimic. Este rușinos să te lași intimidat. Rusia liberă, pașnică, fericită și frumoasă a viitorului, la care soțul meu a visat atât de mult. De asta avem nevoie.

Vreau să trăiesc într-o astfel de Rusie. Vreau să o construiesc împreună cu voi. Exact așa cum și-a imaginat-o Aleksei Navalnîi (...) Un sacrificiu de neimaginat pe care l-a făcut s-ar putea să nu fie în zadar. Luptați și nu renunțați.

Nu mi-e frică și nici vouă nu vă este frică de nimic. Tot ce trebuie pentru ca răul să triumfe este pasivitatea oamenilor buni. Așa că nu stați degeaba!", a spus văduva lui Aleksei Navalnîi.

Foto: Iulia Navalnaia fotografiată luni, 19 februarie 2024, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Externe al UE, unde s-a întâlnit cu șeful diplomației blocului comunitar, Josep Borrell

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close