Antena 3 CNN Externe Revista presei. Abbas nu mai are încredere în Netanyahu. Consilierul american pentru securitate dă asigurări Rusiei. Obama: sacrificiul soldaţilor va conta în luarea deciziilor

Revista presei. Abbas nu mai are încredere în Netanyahu. Consilierul american pentru securitate dă asigurări Rusiei. Obama: sacrificiul soldaţilor va conta în luarea deciziilor

Revista presei. Abbas nu mai are încredere în Netanyahu. Consilierul american pentru securitate dă asigurări Rusiei. Obama: sacrificiul soldaţilor va conta în luarea deciziilor
Sursa foto: revista presei
30 Oct 2009   •   04:30
Consilierul american pentru securitate dă asigurări Rusiei

Consilierul american pe probleme de securitate naţională, James Jones, a insistat , la Moscova, asupra relaţiilor promiţătoare dintre cele două ţări în încheierea unor convorbiri consacrate dezarmării nucleare, scrie AFP.
?Aş dori, din partea preşedintelui american Barack Obama, să vă liniştesc: relaţiile ruso-americane sunt foarte promiţătoare şi au mult potenţial?, a declarat Jones după încheierea unei întrevederi cu şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov.

Moscova şi Washingtonul şi-au intensificat în ultimele săptămâni discuţiile în privinţa documentului ce urmează să succeadă START-1, semnat de SUA şi fosta URSS la 31 iulie 1991 şi care expiră la 5 decembrie.

?Noi considerăm că numai prin muncă intensă vom putea îndeplini angajamentele luate de preşedinţii noştri în vederea încheierii unui nou acord asupra reducerii armelor strategice înainte de expirarea tratatului actual?, a declarat Serghei Lavrov.



Abbas nu mai are încredere în Netanyahu

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas este suspicios pe atitudinea premierului isrealian şi îşi pierde încrederea în intenţiile sale de a ajunge la un acord de pace, arătau oficiali israelieni.

Abbas ar fi declarat că îi lipseşte fostul premier Ehud Olmert, cu care aproape că ar fi ajuns la un acord, scrie Haaretz.


Premierul israelian se va întâlni vineri cu trimisul special american George Mitchell, înainte de sosirea secretarului american de stat Hillary Clinton. Este de aşteptat ca
Netanyahu să susţină că dacă nu se reiau negocierile cu palestinienii, va lua în calcul negocieri pentru un acord interimar cu Autoritatea Palestiniană.



Cercetător american riscă pedeapsa cu moartea pentru spionaj în favoarea Israelului


Un cercetător american care a lucrat cândva pentru Pentagon şi Nasa ar putea fi condamnat la moarte pentru că a vândut secrete Israelului pentru 2 milioane de dolari.
Stewart Nozette, de 52 de ani, a fost arestat săptămâna trecută, şi este acuzat de spionaj cu vânzarea de secrete referitoare la apărarea naţională americană unei persoane despre care credea că este agent israelian, arată The Telegraph.
"Pedeapsa maximă, dacă este condamnat, este execuţia," potrivit documentelor oficiale.


Obama: sacrificiul soldaţilor va conta în luarea deciziilor

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat că pierderile umane vor conta în deciziile sale militare, după ce a asistat pentru prima dată la repatrierea cadavrelor militarilor ucişi în Afganistan.
Obama a asistat în noaptea de miercuri spre joi, la baza aeriană din Dover, la repatrierea cadavrelor a 18 americani ucişi în această săptămână în Afganistan , într-un moment în care trebuie să ia o decizie în legătură cu suplimentarea sau nu a trupelor americane din această ţară, transmite AP.
Debarcarea sicrielor din avion şi întâlnirea cu familiile victimelor "amintesc cu gravitate de sacrificiile extraordinare consimţite de tinerii în uniformă", a declarat Obama.
"Povara suportată de soldaţii noştri şi de familiile lor pe timp de război va cântări în modul meu de a vedea aceste conflicte", a adăugat Obama.

Antena3.ro

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close