Antena 3 CNN Externe Revista presei. Atentatorul sinucigaş din Afganistan era agent dublu al CIA. Londra alertase SUA despre teroristul din Detroit. Marea Britanie lansează campania electorală, cu promisiuni de vremuri grele

Revista presei. Atentatorul sinucigaş din Afganistan era agent dublu al CIA. Londra alertase SUA despre teroristul din Detroit. Marea Britanie lansează campania electorală, cu promisiuni de vremuri grele

Revista presei. Atentatorul sinucigaş din Afganistan era agent dublu al CIA. Londra alertase SUA despre teroristul din Detroit. Marea Britanie lansează campania electorală, cu promisiuni de vremuri grele
Sursa foto: revista presei
05 Ian 2010   •   04:41
Atentatorul sinucigaş din Afganistan era agent dublu al CIA

Atentatorul sinucigaş care a uvis şapte agenţi CIA la o bază din Afganistan pe 31 decembrie 2009 era un doctor iordanian care lucra ca agent dublu pentru al Qaeda, potrivit unor informaţii din rândul oficialilor în informaţii occidentali .
Oficialii arătau că atentatorul ar fi old Humam Khalil Abu-Mulal al-Balawi, de 36 de ani. Al-Balawi fusese identificat ca reprezentând o ameninţare acum peste un an, dar serviciile de informaţii americane şi iordaniene credeau că l-au racolat şi îi ofereau informaţii valoaroase, subliniază FOX News.
El a fost primit în baza din Afganistan săptămâna trecută după ce a promis informaţii valoroase despre liderul Qaeda Ayman al Zawahiri .


Londra alertase SUA despre teroristul din Detroit

Serviciul de informaţii britanic susţine că suspectul de terorism de la Detroit a încercat să contacteze islamişti radicali în perioada când era student la Londra, iar informaţia a fost transmisă către SUA.

Numele celui care a încercat să arunce în aer o cursă aeriană spre Detroit în ziua Crăciunului, Umar Farouk Abdulmutallab, a fost inclus într-un dosar cu cei care au făcut încercări de a lua legătura cu extremişti, date ce au fost transmise serviciilor americane, arată The Independent.

Cu toate acestea, el nu a fost identifiat ca prezentând un risc deosebit, arăta purtătorul de cuvânt al premierului britanic, subliniindu-se că Abdulmutallab nu s-a radicalizat decât după ce a părăsit Marea Britanie, în octombrie 2008.
Preşedintele american Barack Obama a criticat serviciile de informaţii pentru că nu au cumulat informaţiile despre nigerian pentru a-l putea împiedica pe acesta să se urce la bordul avionului.



Marea Britanie lansează campania electorală, cu promisiune de vremuri grele

Partidele politice de la Londra au lansat, luni, ceea ce pare a fi o campanie electorală lungă şi amară, promiţând alegătorilor ani de strâns cureaua în loc de obişnuitele ?dulcegării?.
Conservatorii de opoziţie, conduşi de David Cameron- 43 de ani, sunt favoriţi la victorie pentru a pune capăt unei conduceri de 13 ani a Partidului Laburist, condus de premierul Gordon Brown- scoţian de 58 de ani.
Popularitatea laburiştilor a fost subminată de recesiune, impopularitatea războiului din Afganistan şi un scandal legat de cheltuielile politicienilor, explică Reuters.

Cu toate acestea, analiştii crede că rivalii lor politici nu au reuşit să construiască un avans notabil care să garanteze majoritatea la alegerile parlamentare din mai.
Aceştia cred că este foarte probabilă o formulă în care niciun partid să nu aibă majoritatea.

Perspectiva preocupă pieţele financiare care se tem că un guvern minoritar sau de coaliţie este prea slab pentru a lua decizii ce să combată deficitul bugetar crescând al Londrei.


Egipt: arheologii au descoperit cel mai mare mormânt
Arheologii egipteni au descoperit cel mai mare mormânt de până acum în necropola Saqqara , declara şeful departamentului de arheologie Zahi Hawass .
Unul din cele două morminte descoperite constă dintr-o cameră mare care se ramifică în mai multe alcovuri. Unul din acestea conţine mai multe schelete şi duce spre o cameră cu un puţ adânc de şapte metri, scrie AFP.
"Este cel mai mare mormânt din Saqarra. Mi-a luat două ore să fac un tur", preciza oficialul egiptean.
În partea de nord a mormântului, arheologii au descoperit mai mulţi vulturi mumificaţi şi ceramică.


Nokia vrea să vândă peste 500 milioane de telefoane în 2010

Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, va vinde peste 500 milioane de aparate la nivel mondial în acest an, nivel superior estimărilor, a declarat un director al companiei .
"În 2010, Nokia va vinde peste 500 milioane de unităţi, prin intermediul a trei platforme, ceea ce va reprezenta aproximativ 40% din totalul pieţei mondiale", a spus directorul diviziei de telefoane mobile, Rick Simonson, citat de Boursier.
Declaraţia a contribuit la creşterea acţiunilor cu 3,14%, la 9,20 euro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: campanie electorala Al Qaeda Nokia
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close