Antena 3 CNN Externe Revista presei. Colonelul Gaddafi promovează un NATO al Sudului. Chavez vrea cooperare cu Africa

Revista presei. Colonelul Gaddafi promovează un NATO al Sudului. Chavez vrea cooperare cu Africa

Revista presei. Colonelul Gaddafi promovează un NATO al Sudului. Chavez vrea cooperare cu Africa
Sursa foto: revista presei
28 Sep 2009   •   04:27
Chavez vrea cooperare cu Africa


Hugo Chavez a oferit ajutorul Venezuelei pentru proiecte miniere, petroliere şi financiare la un summit al liderilor din America de Sud şi Africa. Preşedintele Venezuelei şi liderul libian Moammar Gadhafi au condus un summit al circa 30 de lideri pentru a întări legăturile "Sud-Sud".
"Cu acest summit, începe o nouă eră a unitărţii Americii de Sud şi Africii," declara Chavez.
Venezuela a semnat acorduri de cooperare energetică cu Mauritania, şi Nigeria, iar Chavez arăta că guvernul său ar dori să participe la construcţia unei rafinării în sau lângă Mauritania, transmite AP.
Şapte lideri sud-americani au semnat un acord pentru a crea o bancă de dezvoltare regională cu un capital de 20 de miliarde dolari, iar Chavez a oferit ajutorul pentru crearea unei bănci "Sud-Sud" cu statele africane.


Colonelul Gaddafi promovează un NATO al Sudului

Liderul libian a propus înfinţarea unei alianţe de apărare africană-sud americană la un summit intercontinental găzduit de Venezuela. Alături de Hugo Chavez, preşedintele libian a chemat la un front "anti-imperialist" între Africa şi America Latină, arată The Times.
?Puterile mondiale doresc să continue să se agaţe de puterile lor. Acum noi trebuie să ne luptăm să ne construim propria putere,? declara Gaddafi în faţa a 30 de lideri.



Brown: Marea Britanie se îndreaptă către ieşirea din recesiune


Economia britanică se îndreaptă către ieşirea din cea mai severă recesiune de după cel de-Al Doilea Război Mondial , ajutată de măsurile de stimulare implementate de guvern şi banca centrală, a declarat premierul Gordon Brown, citat de The Daily Telegraph..
"Suntem pe cale să ieşim din recesiune ca rezultat al acţiunilor întreprinse", a afirmat Brown la postul de televiziune BBC.

Economia Marii Britanii, una dintre cele mai mari din Europa, spre deosebire de cea a Franţei şi Germaniei, a scăzut în al doilea trimestru cu 5,6%, în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cel mai sever declin din ultimii 54 de ani.
Franţa şi Germania au ieşit din recesiune în al doilea trimestru, cu o creştere economică de 0,3%.



Interdicţie de zbor în zona festivalului Oktoberfest

Autorităţile germane au interzis traficul aerian în zona în care se desfăşoară Oktoberfest, la Munchen, în urma unei serii de ameninţări teroriste adresate Germaniei, în ultimele zile, de liderul al-Qaida, Osama ben Laden, şi de talibani, scrie ABC.
Măsura, adoptată la cererea Ministerului federal de Interne, va rămâne în vigoare până la 4 octombrie, când festivalul se va încheia.
Zona din Munchen unde se desfăşoară festivalul se întinde pe o suprafaţă de 31 de hectare, şase milioane de persoane participând timp de 16 zile, în fiecare an.


Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close