Antena 3 CNN Externe Revista presei. General israelian neagă ameninţarea nucleară iraniană. Rusia: Centrală nucleară, închisă de urgenţă. Londra: Imigraţia va fi redusă cu 75 procente

Revista presei. General israelian neagă ameninţarea nucleară iraniană. Rusia: Centrală nucleară, închisă de urgenţă. Londra: Imigraţia va fi redusă cu 75 procente

Revista presei. General israelian neagă ameninţarea nucleară iraniană. Rusia: Centrală nucleară, închisă de urgenţă. Londra: Imigraţia va fi redusă cu 75 procente
Sursa foto: revista presei
11 Ian 2010   •   04:37
Rusia: Centrală nucleară, închisă de urgenţă

Prima unitate a centralei nucleare ruseşti Volgodonsk a fost închisă de sistemul de protecţie de urgenţă, duminică, a anunţat purtătorul de cuvânt al centralei.
Repararea problemei va dura patru zile. Centrala Volgodonsk este situată la 1000 km sud de Moscova şi a fost dată în folosinţă în 2001, aminteşte RIA Novosti.
Nivelul radiaţiilor de fundal a romas normal la centrală după incident, a asigurat organisimul nuclear rus Rosenergoatom .



Jurnalist britanic, soldat american, ucişi în Afganistan
Un jurnalist britanic şi un soldat american au fost ucişi de o bombă în provincia Helmand din Afganistan, a anunţat Ministerul Apărării de la Londra.
Corespondentul Sunday Mirror , Rupert Hamer, şi fotograful Philip Coburn erau ataşaţi pe lângă o patrulă americană când vehiculul în care se aflau a lovit un dispozitiv improvizat, arată Business Week.
Hamer a murit, în timp ce Coburn este grav rănit, dar stabil. Cinci soldaţi americani au fost de asemenea răniţi.


Veteranii Al-Qaeda fug în Yemen

Zeci de veterani saudiţi şi egipteni ai al-Qaeda din Afganistan vin în Yemen, a avertizat un oficial. În cadrul celei mai sumbre analize a securităţii yemenite, el aprecia că luptătorii din lumea arabă se ascund în provincia Shabwa, unde s-ar fi antrenat şi teroristul de Crăciun, declara guvernatorul Ali Hasan al-Ahmadi.
Acesta preciza că zeci de luptători s-au alături grupurilor radicale yemenite din ţară, scrie The Daily Telegraph.
Cu toate acestea, dovadă a disperării, preşedintele Ali Abdullah Saleh a făcut o ofertă de discuţii şi negocieri cu membrii al-Qaeda care depun armele.
"Dialogul este cea mai bună modalitate, chiar cu al-Qaeda, dacă renunţă la arme şi revine la raţiune. Suntem dispuşi să ajungem la un acord cu oricine renunţă la violenţă şi terorism", declara acesta.



Londra: Imigraţia va fi redusă cu 75 procente


Imigraţia va fi redusă cu 75 procente sub conducerea conservatorilor pentru a preveni o creştere a populaţiei din Marea Britanie la peste 70 milioane locuitori, avertiza liderul acestui partid şi al opoziţiei,David Cameron .
El a subliniat că doreşte ca nivelul anual net al imigraţiei să cadă de la cei 200.000 de acum la 'zecile de mii ' din timpul guvernelor Thatcher şi Major, transmite The Daily Mail. Reducerea la un niveal al anilor 90 ar presupune ca 50.000 de imigranţi pe an să primească dreptul de a se stabili în insulă, o cădere de trei sferturi faţă de cifrele laburiştilor.


General israelian neagă ameninţarea nucleară iraniană

Un general care a condus cândva armele nucleare israelienie susţine că Iran este ?foarte, foarte, foarte departe de construirea unei capacităţi nucleare.?
Generalul Uzi Eilam, 75 de ani, erou de război, consideră că acest stat mai mare nevoie de şapte ani pentru a dezvolta arme nucleare.
Părerea fostului şef al Comisiei pentru Energie Atomică a Israelului contrazice opinia conducerii armatei şi îl plaseză în opoziţie faţă de liderii politici, aprecia Fox News.
Generalul Amos Yadlin, şeful spionajului militar, declara comisiei parlamentare din Knesset că Iran va putea construi un dispozitiv nuclear deja din acest an.



Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close