Antena 3 CNN Externe Revista presei. Iran se opune dominaţiei SUA în Orientul Mijlociu. FBI a publicat dosarele lui Michael Jackson. Franţa va acorda daune victimelor testelor nucleare

Revista presei. Iran se opune dominaţiei SUA în Orientul Mijlociu. FBI a publicat dosarele lui Michael Jackson. Franţa va acorda daune victimelor testelor nucleare

Revista presei. Iran se opune dominaţiei SUA în Orientul Mijlociu. FBI a publicat dosarele lui Michael Jackson. Franţa va acorda daune victimelor testelor nucleare
Sursa foto: ziare
23 Dec 2009   •   04:36
Iran se opune dominaţiei americane în Orientul Mijlociu


Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat că ţara sa se opune influnţei şi dominaţiei SUA în regiunea Orientului Mijlociu. Ahmadinejad sublinia că Statele Unite vor eşua în regiune, deoarece statele din Orientul Mijlociu cu nu vor permite să domine regiunea, transmite postul iranian de televiziune de limbă engleză Press TV, citat de Xinhua.
"Problema este că SUA caută să domine Orientul Mijlociu, dar naţiunea iraniană este un obstacol," iar chestiuni precum programul nuclear iranian şi drepturile omului din Iran nu sunt altceva decât "pretexte", mai arăta liderul republicii islamice.

Raport: Rusia a vândut arme de 8.5 miliarde dolari


Şeful agenţiei ruse guvernamentale responsabilă cu comerţul de arme susţine că Rusia va stabili un nou record post-sovietic în vânzările de armament în acest an, transmite Business Week.
Mihail Dmitriev susţine că la finele anului, Rusia va avea vândute arme 8,5 miliarde dolari. Aceasta va marca al zecele an de creştere.
Deşi fostul client principal, China, şi-a redus achiziţiile, alte state precum Venezuela sau Algeria au devenit parteneri importanţi.


Netanyahu, împărţit între eliberarea ostaticilor şi protejarea israelienilor


Premierul israelian s-a întâlnit cu membrii familiilor soldaţilor israelieni ucişi şi rude ale victimelor atentatelor şi a declarat că se simte împărţit între dorinţa de a-l elibera pe soldatul israelian răpit în Gata, Gilad Shalit şi dorinţa de a proteja cetăţenii israelieni de alte atentate.

Familiile, care s-au întâlnit cu Netanyahu înainte de anunţarea rezultatului negocierilor cu Hamas, şi-au exprimat opoziţia la schimbul de prizonieri negociat cu grupul islamist deoarece cred că palestinienii eliberaţi vor iniţia şi alte atacuri, informează Haaretz.
Shalit a fost răpit de militanţi din Gaza în 2006, iar Hamas cere în schimb eliberarea a circa 1000 de deţinuţi.


FBI a publicat dosarele lui Michael Jackson

Biroul Federal de Investigaţii a publicat sute de pagini din dosarele lui Michael Jackson, ca răspuns la cereri din partea a mai multe organizaţii media. Cele 300 de pagini nu includ nimic nou despre moartea lui Jackson. Totuşi, documentele vorbesc despre un complot de şantaj din 1992 a unui fanatic care a pretins că este fiul mafiotului John Gotti şi a ameninţat că îl ucide pe Jackson, explică The Telegraph.
Alte documente fac referire la ajutorul FBI la anchetele din 1993 şi 2003 ce vizau abuzuri asupra unor copii, acuzaţii de care a fost achitat.


Franţa va acorda daune victimelor testelor nucleare

Parlamentul francez a adoptat o lege prin care va acorda daune victimelor testelor nucleare din Algeria şi Oceanul Pacific, după decenii în care oamenii s-au plâns de bolile provocate de radiaţii.
Textul, creat cu ajutorul asociaţiilor victimelor, recunoaşte drepturile victimelor celor peste 200 de teste nucleare de a primi daune, explică Fox News.
Circa 150.000 persoane, inclusiv personal civil şi militar, s-au aflat la locaţiile celor 210 teste efectuate atât în atmosferă cât şi în subteran, în Sahara şi Pacificul de Sud în perioada 1960-1996.
Antena3.ro

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close