Antena 3 CNN Externe Revista presei. Iranul, încântat de negocieriele nucleare. Deficit record pentru SUA.

Revista presei. Iranul, încântat de negocieriele nucleare. Deficit record pentru SUA.

Revista presei. Iranul, încântat de negocieriele nucleare. Deficit record pentru SUA.
08 Oct 2009   •   04:09
Iranul, încântat de negocieriele pe programul nuclear iranian


Preşedintele iran consideră că discuţiile de anul trecut cu mediatorii internaţioali despre programul nuclear, la Geneva, reprezintă un pas pozitiv îînainte şi a exprima disponibilitatea Teheranului de a lua parte la alte discuţii.
Iran şi şase mari puteri mondiale au început să discute despre controversatul program nuclear la puţin timp după aflarea unei a doua locaţi de îmbogăţire a uraniului.
Drept urmare, statele au cerut sancţiuni mai aspre, aminteşte RIA Novosti.
"Per total, întâlnirea de la Geneva este un pas pozitiv înainte?, cred Ahmadinejad, care s-a arătat disponibil să mai discute.


UE avertizează nouă state că încalcă regula deficitului bugetar

Comisia Europeană a emis avertismente către nouă state ale Uniunii Europene, apreciind că deficitele crescânde vor încălca regulile UE.
Comisia a adoptat rapoartele de iniţiere a procedurilor de deficit excesiv contra: Austria, Belgia, Cehia, Germania, Italia, Slovacia, Slovenia, Olanda şi Portugalia, deoarece deficitele în aceste state vor trece de 4 procente din PIB., scrie Wall Street Journal.

Pactul UE pentru Stabilitate şi Creşte cere statelor membre să îşi menţină deficitele sub 3 procente, cu derogări tempoare în circumstanţe excepţionale.
Totuşi, majoritatea statelor UE vor depăşi această limită. Anterior, comisia a adoptat proceduri similare contra altor state UE.


Talibani controlează regiunea pentru care s-a luptat cu SUA

Talibanii au susţinut miercri că au înălţat steagul într-un discrit la graniţa cu Afganistan, acolo unde recent soldaţii SUA au suferit unele din cele mai multe pierderi.
Într-o declaraţie pe site, www.shahamat.org, islamiştii extrimişti susţin că au ridicat steagul în provincia estică Nuristan.
Forţele americane au negat că au părăsit zona, transmite Reuters.

Într-o declaraţie acesta susţine că sa opta aniversare a invaziei Americane în Irak, ce a dus la răzbunarea lor, militanţi arătau că nu prezintă nici o ameninţare pentru Occident , dar vor continua să lupte împotriva ocupaţiei străine.



Deficit record pentru SUA- 1,4 trilioane dolari în 2009


Analiştii americani au calculat că guvernul SUA a ajuns la un deficit bugetar de 1,4 trilioane dolari în anul fiscal 2009, ce s-a încheiat săptămâna trecută.
Aceasta zdrobeşte recordurile anterioare şi se datorează mai multor factori, printre care o cădere abruptă a venturilor din taxe din cauza recesiunii, 245 miliarde dolari în cheltuieli de urgenţă pentru Fannie Mae and Freddie Mac, şi aproape 200 miliarde dolari pachetul de stimulare economică
Recordul anterior era de 459 miliarde dolari, stabilit anul trecut, aminteşte FOX News.

Chavez face glume despre arma atomică iraniană

În timp ce restul lumii tremură cu gândul la arma nucleară iraniană, Hugo Chavez are o abrodare în glumă. De altfel, preşedintele venezuelean a spus şi anterior că Majmpoud Ahmadinejad are dreptul de a dezvolta proiecte nucleare paşnice.
În timpul şedinţei de guvern, care a fost televizată. Raul Castro a profitat de sosirea cu întârziere a ministrului Mineritului, Rodolfo Sanz, pentru a întreba
?Cum este cu uraniul pentru Iran? Pentru bomba atomică??, citează Independent.
Gluma nu a fost gustată de Casa Albă, care prin departamentul de stat se arăta îngrijorată de posibilitatea transferului nuclear între Iran şi Venezuela.


Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close