Antena 3 CNN Externe Revista presei. Karadzic regretă că nu au murit toţi musulmanii la Srebrenica. Papa Ioan Paul al II-lea ar putea fi beatificat în câteva luni

Revista presei. Karadzic regretă că nu au murit toţi musulmanii la Srebrenica. Papa Ioan Paul al II-lea ar putea fi beatificat în câteva luni

Revista presei. Karadzic regretă că nu au murit toţi musulmanii la Srebrenica. Papa Ioan Paul al II-lea ar putea fi beatificat în câteva luni
Sursa foto: revista presei
03 Noi 2009   •   04:30
Procurori ONU: Karadzic regretă că nu au murit toţi musulmanii la Srebrenica

Singurul regret al lui Radovan Karadzic este unii musulmani bosniaci "au scăpat" şi nu au fost ucişi în masacrul de le Srebrenica, susţin procurorii din primul caz de genocid din Europa, după al Doilea Război Mondial.
Fostul lider bosniac a refuzat să participe la procesul de la Haga, dar accptat să participe marţi la audieri, scrie The Daily Telegraph.
Procurorul ONU Alan Tieger şi-a încheiat deschiderea acuzându-l pe Karadzic ca fiind responsabil pentru mortea a 7000 de persoane la Srebrenica.

"A fost informat tot timpul. Ştia că bărbaţii erau ucişi. A acoperit crimele şi continuă să facă la fel. Singurul regret a fost că unii musulmani au scăpat".

Karadzic, care se reprezintă singur, a sfidat curdeta ONU prin refuzul de a participa la proces dacă nu i se acordă timp pentru pregăturea apărării.

SUA a adoptat o poziţie dură faţă de Karzai


Preşedintele american Barack Obama a dezvăluit luni o nouă abordare, mai dură, faţă de liderul afgan Hamid Karzai cerându-i la doar câteva ore de realegere în funcţe să elimine corupţia.
"Trebuie să fie momentul în care începem să scriem un nou capirol bazat pe o guvernare mai bună," a spus Obama în discuţia telefonică cu Karzai, informează AFP.
Liderul american l-a felicitat pe Karzai pentru realegere în funcţie, după ce contracandidatul s-a restras, dar i-a spus că trebuie să facă un efort mult mai serios pentru a eradica corupţia.


Papa Ioan Paul al II-lea ar putea fi beatificat în câteva luni

Fostul papă Ioan Paul al II-lea ar putea beatificat în câteva luni, tasâns astfel calea spre sanctitudinea deplină, Beatificarea lui Ioan Paul va avea loc în 2010 cel târziu.
Cel mai probbail va fi aleasă luna aprile, a cincea comerare, informează The Daily Telegraph.
Beatificarea precede canonizarea şi implică un proces complicat de verricae a miracolelor atribuite persoanei.



Fost spion KGB, împuşcat la Moscova
Un important patron sportiv şi om de afaceri ruso-israelian, Şabtai von Kalmanovici, a fost ucis, luni, la Moscova, cu focuri de armă automată, a anunţat comisia de anchetă a Parchetului, într-un comunicat, transmite RIA Novosti.
Kalmanovici a murit după ce mai mulţi necunoscuţi au deschis focul asupra sa, în timp ce se afla într-un autoturism.
Personaj pitoresc, Şabtai von Kalmanovici era un actor activ în domeniul afacerilor şi sponsoriza echipa de baschet feminin "Spartak" din Vidnoe, în apropiere de Moscova.
Născut în 1949 în Lituania, el a emigrat în Israel împreună cu părinţii săi în 1971. Devenit un om de afaceri prosper, Kalmanovici era cunoscut şi pentru relaţiile sale strânse cu fostul premier israelian Golda Meir şi fostul ministru de Finanţe Yigal Horowitz.
În 1988 a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru spionaj în favoarea URSS. Şapte ani mai târziu, a fost eliberat .



Ucraina vrea revizuirea contractelor cu Rusia

Preşedintele ucrainean Viktor Iuşcenko a cerut guvernului său să ia de urgenţă măsuri pentru revizuirea contractelor de gaz semnate la începutul acestui an cu Rusia, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei de la Kiev, potrivit ITAR TASS.
Preşedintele a cerut cabinetului de miniştri să stabilească volumul optim de achiziţionare a gazelor naturale ruseşti pentru 2010, ţinând cont de situaţia reală a economiei Ucrainei. Şeful statului ucrainean consideră necesar totodată să se stabilească formule reciproc avantajoase pentru preţul gazului livrat Ucrainei şi pentru tranzitul gazelor ruseşti pe teritoriul ucrainean a adăugat oficialul.


Antena3.ro

×
Parteneri
Premieră în lumea auto: Apare taxa pe kilometraj!
x close