Antena 3 CNN Externe Revista presei. Kerry: Planurile generalului din Afganistan sunt prea ambiţioase. Cercetător britanic, ucis la sediul ONU. Rusia a testat o rachetă balistică

Revista presei. Kerry: Planurile generalului din Afganistan sunt prea ambiţioase. Cercetător britanic, ucis la sediul ONU. Rusia a testat o rachetă balistică

Revista presei. Kerry: Planurile generalului din Afganistan sunt prea ambiţioase. Cercetător britanic, ucis la sediul ONU. Rusia a testat o rachetă balistică
Sursa foto: revista presei
02 Noi 2009   •   08:55

Palestinienii acuză SUA că omoară perspectivele de pace

Palestinienii au acuzat SUA că susţinerea Washingtonului manifestată pentru refuzul israelian de a opri extinderea coloniilor evreieşti a ucis orice speranţă de reluare a negocierilor de pace.
Oficiali au anunţat că se va cere Ligii Arabe să formuleze o poziţie unificată între palestinieni şi arabi referitor la procesul de pace ce stagnează, transmite Reuters.
Negociatorul palestinian Saeb Erekat a declarat că este un moment critic şi că colonizarea trebuie să înceteze pentru a relua iniţiativele de pace.



Teheranul va pierde statutul de capitală

Teheran pierde statutul actual după ce un consiliu a aprobat planul pentru o nouă locaţie pentru capitala Iranului, ce ar putea deveni un oraş existent sau unul nou.
Propunerea pentru un nou oraş principal a fost înaintată de liderul suprem Ayatollah Ali Khamenei.
Seismologii au avertizat că Teheran este foarte probabil să fie lovit de un cutremur devastator. Nu este clar dacă noua capitală va fi construită de la zero sau se va afla într-un oraş existent, explică The Guardian.
Iran a a avut numeroase capitale de-a lungul istoriei printre care Isfahan, Qazvin, Shiraz, Mashhad şi Hamedan. De când regele Agha Mohammad Khan a declarat Teheranul capitală în 1795, a devenit centrul politic, social, economic şi cultural.



Cercetător britanic, ucis la sediul ONU
Un expert nuclear britanic, care a căzut de la etajul 17 al unei clădiri ONU nu s-a sinucis şi ar fi putu fi împins, susţine doctorul care a făcut o nouă examinare post-mortem.
Timothy Hampton, 47 de ani, cercetător implicat în activitatea de monitorizare nucleară, a fost găsit săptămână trecută la capătul scărilor unei clădiri din Viena, scrie The Daily Mail.
Un nou doctor a contrazis verdictul iniţial de circumstanţe non-suspicioase ale morţii.
Profesorul Kathrin Yen, de la Institutul Ludwig crede că Hampton a fost dus la etajul 17 şi aruncat.
Omul de ştiinţă lucra pentru Organizaţia tratatului de interzice a testelor nucleare la sediul ONU (CTBTO). Aceasta monitorizează cutremurele din lume pentru a descoperi teste nucleare ilegale. S-a sugerat că Hampton ar putea fi implicat în discuţii despre testele nucleare din Iran. ONU a negat.



Kerry: Planurile generalului din Afganistan sunt prea ambiţioase

Preşedintele Comisiei de relaţii externe a Senatului american John Kerry a declarat că strategia trimisă Casei Albe de comandantul militar din Afganistan "se întinde prea departe, prea repede" şi a cerut o misiune mai îngustă, mai modestă.
"Cred că dacă redefinim strategia şi obiectivele pentru a ne concentra pe ce este realizabil, dar şi important, şi să încurajăm afganii să preai controlul propriului viitor, vom avea cea mai bună şansă de reuşită", citează ABC News.
Generalul Stanley McChrystal promovează o strategie ce necesită zeci de mii de soldaţi suplimentari.


Rusia a testat o rachetă balistică

Un submarin nuclear rusesc a testat cu succes o rachetă balisitică, anunţat ministerul rus al Apărării. Un comunicat arată că submarinul alimentat nuclear Briansk din Flota Nordului a testat o rachetă balistică intercontinentală în Marea Barents, scrie RIA Novosti.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close