Antena 3 CNN Externe Revista presei. Londra: confruntări electorale live. Iran face apel la interzicerea mondială a armelor nucleare. Curte marţială pentru o sarcină în timpul serviciului în armata SUA

Revista presei. Londra: confruntări electorale live. Iran face apel la interzicerea mondială a armelor nucleare. Curte marţială pentru o sarcină în timpul serviciului în armata SUA

Revista presei. Londra: confruntări electorale live. Iran face apel la interzicerea mondială a armelor nucleare. Curte marţială pentru o sarcină în timpul serviciului în armata SUA
Sursa foto: revista presei
22 Dec 2009   •   04:44
Brown: China şi America, vinovate pentru eşecul de la Copenhaga

Premierul britanic Gordon Brown a acuzat China şi America de lipsă de ambiţie pentru eşecul summitului climatic de la Copenhaga. El a mai criticat şi procesul summitului ?cu defecte? şi ?haotic? şi a cerut revizuirea acestuia.
Oficialul a fost forţat să recunoască că rezultatele au fost departe de aşteptări. El a amintit că Europa era pegătită să reducă emisiile cu 30 procente, dar şi alţii trebuiau să urmeze exemplul, scrie The Daily Telegraph.
?Ce avem nevoie este ca nu doar o parte din lume să aibă ambiţii mari, ci şi alte părţi. Dacă America şi China ar fi putut să arate că vor face mai multe, şi cred că puteau, atunci toate statele Australia, Brazilia, Japonia, Coreea - toate acestea ar fi fost pregătite.?
El mai arăta că procesul de adoptare a decizilor era cu defecte şi haotic.



Liderii britanici acceptă primele confruntări televizate live înainte de alegeri

Gordon Brown, David Cameron şi Nick Clegg principalii lideri politici din Marea Britanie vor apărea într-o serie de dezbateri televizate înainte de alegerile de anul viitor, conform unui acord semnat la Londra.
Confruntările de 90 minute la fiecare din posturile ITV, Sky şi BBC ? ar putea schimba politica prin captarea interesului alegătorilor şi modificare campaniei.
Dezbaterile electorale vor fi mai mult o confruntare între Cameron (Partidul Conservator) şi Brown (Partidul Laburist). Conservatorii sunt în frunte în sondaje, iar în trecut partidele care conduceau înainte de campanie au evitat să facă ceva ce ar putea să iasă prost. Tony Blair, care a intrat în trei alegeri cu un avantaj confortabil, a respins tentativelor de a-l implica în confruntare, aminteşte The Times.
Alegerile în Marea Britanie vor avea loc pe 6 mai.




Curte marţială pentru o sarcină în timpul serviciului în armata SUA

Un general al armatei american a adăugat sarcina pe lista motivelor pentru care un soldat sub comanda sa poate ajunge în faţa curţii marţiale. Noua politică se va aplica atât femeilor soldat care rămân însărcinate, cât şi soldaţilor cu care au procreat.
De asemenea, civilii de sub comanda generalului Anthony Cucolo ar putea fi acuzaţi, conform noului regulament.
George Wright, purtător de cuvânt al armatei, arăta că, de obicei, femeile soldat însărcinate sunt trimise acasă şi nu este politica armatei să le pedepsească. Totuşi, comandanţii de divizie, precum Cucolo, au autoritatea să impună astfel de restricţii sodaţilor din subordine, explică ABC News.
Ordinele generalului au fost dezvăluite pentru prima dată în noiembrie.
Conform ordinului generalului din Irak, soldaţii au interzis să aibă "contact sexual de orice fel " cu irakieni. Şi nu pot petrece noapte cu un membru de sex opus, decât dacă sunt căsătoriţi sau primesc permisiunea.




Iran face apel la interzicerea mondială a armelor nucleare


Negociatorul nuclear iranian Saeed Jalili a făcut apel la dezarmarea tuturor statelor de arme atomice, dar arăta că toate ţările ar trebui să aibă dreptul să dezvolte energie nucleară.

Jalili a mai susţinut, în timpul unei vizite în Japonia, că programul nuclear al ţării sale este pentru scopuri civile, transmite Fox News.
"Crima care a fost comisă la Hiroshima nu mai trebuie repetată," declara acesta.

Pe de altă parte, ministrul japonez de Externe, Katsuya Okada, aprecia că actuala poziţie a Iranului este "regretabilă," şi reprezintă "o mare îngrijorare, scrie şi Xinhua.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close