Antena 3 CNN Externe Revista presei. Moscova se opune unor sancţiuni mai dure contra Iranului. Tbilisi atacă diplomatic pentru a nu fi ?învinuită? de războiul georgian

Revista presei. Moscova se opune unor sancţiuni mai dure contra Iranului. Tbilisi atacă diplomatic pentru a nu fi ?învinuită? de războiul georgian

Revista presei. Moscova se opune unor sancţiuni mai dure contra Iranului. Tbilisi atacă diplomatic pentru a nu fi ?învinuită? de războiul georgian
Sursa foto: revista presei
30 Sep 2009   •   04:55
Moscova se opune unor sancţiuni mai dure contra Iranului

Recentele teste cu rachete ale Iranului nu ar trebui folosite ca motivaţie pentru impunerea de sancţiuni suplimentare,crede viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov.

"Având în vedere dezbaterile politice legate de programul nuclear iranian, acest test în sine oferă evident mai multe argumente celor care propune extra sancţiuni," declara diplomatul, citat de Interfax şi preluat de Xinhua.

Totuşi, "când şi dacă sancţiunile contra Iranului devin inevitabile este o chestiune separată". Acesta a reiterat poziţia Rusiei pentru o soluţie diplomatică la această problemă.
Riabkov declara că propunerile Teheranului către marile puteri deschid un larg câmp de dialog.

Rusia va dezmembra 191 submarine nucleare până în 2010


Corporaţia nucleară a Rusiei va dezmembra 191 din cele 198 de submarine nucleare casate de marina rusă, până la finele anului viitor.
Rusia a semnat acorduri de cooperare pentru depozitarea submarinelor nucleare casate cu SUA, Marea Britanie, Canada, Japonia, Italia şi Norvegia.
În timpul dezmembrării, combustibilul nuclear folosit este înlăturat din reactoare şi depozitate, cala este tăiată în trei secţiuni, din care două sunt distruse, iar reactorul este depozitat, explică RIA Novosti.


Obama, criticat pentru susţinerea oraşului Chicago ca gazdă al JO

Decizia preşedintelui american de a merge la Copenhaga la finele acestei săptămâni pentru a susţine Chicago ca oraş gazdă al Olimpiadei 2016 nu este lipsită de controverse.
Criticii susţin că deplasarea este riscantă deoarece alte chestiuni importante, precum ambiţiile nucleare iranienie, reforma sistemului medical sau Afganistan -- presează administraţie, scrie CNN.

Chicago concurează cu Madrid, Tokyo, Rio de Janeiro, pentru organizarea Jpcurilor Olimpice de Vară 2016.


Tbilisi atacă diplomatic pentru a nu fi ?învinuită? de războiul georgian

Georgia pretinde că un raport al UE concluzionează că trupele ruseşti sunt responsabile de epurări etnice în timpul războiului de anul trecut din Georgia.Un oficial de la Tbilisi mai arăta că ancheta europeană stabileşte că trupele ruseşti au trecut graniţa georgiană înainte de începerea ostilităţilor, pe 7 august 2008, arată FOX News.
Pe de altă parte, The Times scrie că Georgia a lansat un atac mediatic preventiv deoarece raportul UE va critica rolul său în război. Tbilia acuză Kremlinul că răspândeşte false informaţii despre atacuri fictive asupra pacificatorilor ruşi.
Documentul georgian arată că ?aceste minciuni, răspândite de propaganda rusească, au fost folosite de Rusia pentru a legitimiza agresiunea sa militară contra restului teritoriului georgian .?
Ancheta UE ce a durat nouă luni a fost coordonată de diplomatul elveţian Heidi Tagliavini şi este de aşteptat să acuze ambele părţi pentru războiul de anul trecut.

Toyota recheamă 3.8 milioane maşini

Toyota va chema la service 3,8 milioane de automobile în SUA pentru a rezolva unele probleme cu un covoraş, ce ar putea afecta pedala de acceleraţie şi provoca un accident, a anunţat compania.
Aceasta va fi cea mai mare operaţiune de acest fel din istoria mărcii. Utilizatorii vor fi înştiinţaţi prin reclame TV despre măsurile de siguranţă pe care trebuie să le întreprindă, transmite Fox News.
Apelul va afecta modele din perioada 2007-2010 pentru Toyota Camry, 2005-2010 Toyota Avalon, 2004-2009 Toyota Prius, 2005-2010 Tacoma, 2007-2010 Toyota Tundra, 2007-2010 Lexus ES350 şi 2006-2010 Lexus IS250 şi IS350.

Proprietarii ar trebui să scoată covoraşele de la şofer şi să nu le mai înlocuiască.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close