Antena 3 CNN Externe Revista presei. NATO ucide 100 extremişti în Afganistan.Familiile cer eliberarea marinarilor de pe Arctic Ice. Britanicii, avertizaţi dacă au vecini infractori

Revista presei. NATO ucide 100 extremişti în Afganistan.Familiile cer eliberarea marinarilor de pe Arctic Ice. Britanicii, avertizaţi dacă au vecini infractori

Revista presei. NATO ucide 100 extremişti în Afganistan.Familiile cer eliberarea marinarilor de pe Arctic Ice. Britanicii, avertizaţi dacă au vecini infractori
Sursa foto: revista resei
07 Oct 2009   •   04:37
NATO ucide 100 extremişti în cea mai mare luptă din Afganistan

Forţele NATO au anunţat că au ucis peste 100 de luptători într-un schimb de focuri în estul Afganistanului , în urma căruia au murit şi opt americani, cea mai sângeroasă luptă în peste un an, scrie Reuters.
De atlfel şi lupta a fost una din cele mai mari de la intrarea în Afganistan, în urmă cu un opt ani.
După asaltul din weekend, oficialii afghani anunţă că forţe afgane şi americane au început o serie de operaţiuni pentrru a prelua zonele ocupate de talibani.



Familiile cer eliberarea marinarilor de pe Arctic Ice

Familiile a patru marinari ruşi implicaţi în cazul răpirii, recuperării, şi al unui presupus trafic de arme cu nava Arctic Ice au apelat la Vladimir Putin să îi elibereze, la peste 50 de zile după ce nava lor a fost salvată de la răpitori.
Soţiile căpitanului Serghei Zareţki şi alţi trei membri de pe vas au cerut premierului să intervină. Nava se bănuişte că a fost implicată în traficul unui sistem de rachete S-300 către Iran când a căzut victimă singurului caz de piraterie din Europa occidentală în ultimii câteva sute de ani, aminteşte The Times.
Nava se află de peste 60 de zile în apele la est de Gibraltar şi este obiectul disputei între justiţi rus şi proprietari.



Schwarzenegger şi-a exprimat sprijinul pentru reforma sanitară


Guvernatorul Arnold Schwarzenegger din California a devenit cel mai recent republican care susţine planul de reformă al sistemului sanitar american.
Schwarzenegger a chemat la cooperare pentru acest subiect important, arată CBS News,
?Principalul nostru scop, încetinirea creşterii la costuri, creşterea calităţii serviciuoui oferit, îmbunătăţirea vieţii, şi asigurarea unei redresări economice?
Printre susţinătorii săi se mai numără fostul guvernator de Wisconsin, Tommy Thompson, şi fostul secretar al seriviilor sanitare.




Producţia industrială se prăbuşeşte în Ungaria

Producţia industrială a Ungariei a căzut cu 19,9 procente în august comparativ cu anul trecut, şi cu 0.7 procente comparativ cu iulie, a arătat centrul de statistică, demonstrând că speranţele pentru o redresare economică ar putea fi premature, transmite Forbes.
Datele arată că volumul producţiei în primele opt luni ale anului au scăzut cu 21.8 la sută, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Declinul major a început în octombrie anul trecut. Descreşterile de pănă acum arată că Ungaria, puternic orientată spre export, nu a trecut de criză.



Britanicii vor fi avertizaţi că au vecini infractori

Locuitorii vor fi avertizaţi dacă un infractor cu antecedente locuieşte în cartier, conform unul plan anunţat de Dominic Grieve, secretarul de interne din umbră, la congresul conservatorilor, asistat de The Telegraph.
Forţele de poliţie vor avea dreptul de a ?numi şi umili? criminalii a căror identitate este acum ascuncp pentru a le proteja drepturile.
Noua politică va facilita revenirea posterilor cu ?wanted? pentru a-u ajuta pe detectivi să urmărească infractorii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close