Antena 3 CNN Externe Revista presei. ONU cere urgentarea combaterii schimbării climatice. Carla Bruni, acuzată că se implică în politica de stat

Revista presei. ONU cere urgentarea combaterii schimbării climatice. Carla Bruni, acuzată că se implică în politica de stat

Revista presei. ONU cere urgentarea combaterii schimbării climatice. Carla Bruni, acuzată că se implică în politica de stat
Sursa foto: revista presei
29 Sep 2009   •   04:31
ONU cere urgentarea combaterii schimbării climatice

ONU a avertizat liderii mondială că mai au doar 70 de zile pentru a ajunge la un nou acord global privind încălzirea globală, în timp ce ecologiştii avertizează că inundaţiile din Filipine demonstrează impactul devastator al schimbărilor climatice.
Penultima reuniune pregătitoare a Conferinţei de la Copenhaga privind schimbările climatice încearcă să ajungă la un consens la Bangkok cu privire la emisiile de CO2 în scopul de a se încheia înainte de 2012 un protocol care să-l înlocuiască pe cel de la Kyoto.
La doar câteva ore de la începerea negocierilor, statele sărace şi cele ogate au demarat atacurile unele la adresa celorlalte că nu şi-au îndeplinit obligaţiile asumate confrom Protocolului de la Kyoto, ce expiră în 2012, scrie AP.
Discuţiile sunt în impas deoarece statele industrializate refuză să se angajeze la reduceri substanţiale de emisii sau să ofere miliarde de dolari statelor sărace pentru a se adapta la schimbările climatice şi tranziţia spre o economie cu emisii reduse.
De asemenea, statele emergente mari, precum India şi China refuză şi ele să facă angajamente.
"Timpul nu doar ne presează. Aproape nu mai avem. NU există un plan B. Iar dacă nu realizăm planul A, viitorul ne va face pe noi responsabili?, declara şeful pentru mediu al ONU, Yvo de Boer.



Carla Bruni, acuzată că se implică în politica de stat

Prima doamnă a Franţei, Lady Carla Bruni, este acuzaă că îşi influenţează soţul prea mult. Deşi discretă, Carla Bruni-Sarkozy controlează nu numai dieta şefului de stat, ci afectează şi alegerea guvernului.
France Soir scrie că aceasta ar fi participat la întâlnirea la care s-a decis componenţa cabinetului Sarkozy. În plus, l-ar fi convins pe liderul francez să renunţe la legea ce viza testarea ADN pentru imigranţi, scrie France Soir.
Publicaţia scrie că Bruni s-ar face vinovată şi de concedierea ministrului Justiţiei, Rachida Dati, ca şi pentru numirea lui Frederic Mitterand ca ministru al Culturii şi Philippe Val ca şef la radio France Inter .
Sarkozy însuşi a admis că soţia sa are o importanţă imensă.






Antologia ultimelor declaraţiilor ale condamnaţilor la moarte

Ultimele cuvinte ale sute de condamnaţi la moarte au fost dezvăluite pentru prima dată în SUA. Oficialii din Texas - ce deţine recordul de execuţii din SUA- au publicat ultimele declaraţii ale celor executaţi începând cu anul 1982, Daily Mail.
Fiecare prozonier are dreptul la o declaraţie finală înainte de a fi îndeplinită sentinţa, la Huntsville .Majoritatea celor ce urmează a fi ucişi îşi susţine inocenţa.




Madonna îl egalează pe Elvis

Madonna a egalat recordul lui Elvis Presley de 11 albume solo pe locul 1 în topurile Marii Britanii, după ce Celebration a ajuns pe primul loc în topuri.
Doar Beatles au avut mai multe albume pe primul loc, cu 15, arată The Daily Telegraph.
Madonna este cea mai de succes interpretă solo din istorie, cu cele mai multe săptămâni pe primul loc în topul albumelor (29), cele mai multe single-uri pe locul 1 (13) şi pentru ocuparea simultan a locul întâi la albume şi single-uri (4).

Antena3.ro

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close