Antena 3 CNN Externe Revista presei. Phenian vrea negocieri directe cu SUA. SUA: Obezitatea costă 147 miliarde dolari pe an. Londra salută succesul operaţiunii din Afganistan

Revista presei. Phenian vrea negocieri directe cu SUA. SUA: Obezitatea costă 147 miliarde dolari pe an. Londra salută succesul operaţiunii din Afganistan

Revista presei. Phenian vrea negocieri directe cu SUA. SUA: Obezitatea costă 147 miliarde dolari pe an. Londra salută succesul operaţiunii din Afganistan
Sursa foto: revista presei
28 Iul 2009   •   04:47

Coreea de Nord vrea negocieri directe cu SUA

Coreea de Nord şi-a reiterat refuzul de a reveni la masa negocierilor pe tema programului său nuclear, sugerând o "formă de dialog specific", fără a oferi însă detalii.
"Există o formă de dialog specific pentru a debloca situaţia", potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe.
Purtătorul de cuvânt nu a precizat ce formă ar putea lua acest dialog, dar ar putea fi vorba despre discuţii bilaterale cu Washingtonul.
"Ce doreşte Phenianul sunt negocieri directe cu Statele Unite', a afirmat Kim Yong-Hyun, specialist din Coreea de Nord şi profesor la universitatea Dongguk de la Seul.
SUA s-a opus până acum unor negocieri directe cu Nordul de teamă că ar legitima regimul comunist. De altfel, cu doar câteva ore anterior declaraţiei Phenianului, secretarul american de stat chema la negocieri în format de şase, aminteşte GlobalSecurityNewswire- NTI.
După remarcile Nordului, Seulul a precizat că nu se va opune unor negocieri directe între SUA şi Coreea de Nord, în vreme ce şi Rusia a salutat ?pasul în direcţia bună? al Phenianului,


UE a extins misiunea observatorilor din Georgia

Miniştrii de Externe ai statelor membre UE au prelungit cu un an, luni, misiunea de supraveghere din Georgia, iniţiată după conflictul din august 2008 între armata rusă şi cea georgiană, anunţă preşedinţia suedeză a UE.
"Consiliul UE a decis prelungirea mandatului misiunii încă 12 luni, până la 14 septembrie 2010", conform unui text adoptat în cursul reuniunii de la Bruxelles.
Pe de altă parte, Georgia doreşte arme şi personal american să ajute la apărarea de ceea ce califică ameninţarea trupelor ruseşti care staţionează în repubicile separatiste Abhazia şi Osetia de Sud, la 50 de kilometri de capitala Tblisi în cel mai apropiat punct, arată Reuters.
Cu toate acestea, statele UE sunt îngrijorate că invitatea SUA de a se alătura misiunii ar pune în pericol relaţia cu Rusia şi livrările de eenergie spre Europa.
În vreme ce miniştrii de externe italieni şi francezi apreciau că integrarea unui nou participant ar fi prematură sau chiar contraproductivă, ale state UE au altă opinie.
Astfel, ministrul polonez declara că Washington a oferit personal şi echipament pentru misiunea de monitorizare, în vreme ce ministrul britanic de Externe aprecia că pentru eficienţa maximă a misiunii, ?dacă alţii doresc să vină sub standardul UE, este în regulă."


Londra salută succesul operaţiunii din Afganistan

Operaţiunea britanică de curăţarea a unor regiuni din Afganistan de talibani a fost un succes, au apreciat oficialii de la Londra. NATO şi aliaţii afgani au lansat sub conducere britanică operaţiunea Gheară de Tigru pentru a-i elimina pe talibani din provincia sudică Helmand înainte de alegerile prezidenţiale de luna viitoare.
Cum luptele s-au încheiat, soldaţii se vor concentra pe menţinerea poziţiilor pentru ca talibanii să nu se mai întoarcă, subliniază CNN News.
Nouă soldaţi britanici au fost ucişi în timpul operaţiunilor, în urma cărora 80.000 de persoane vor putea vota în această provincie.


SUA: Obezitatea costă 147 miliarde dolari pe an


Bolile legate de obezitate reprezinză aproape 10 procente din toate cheltuielile medicale din SUA, adică circa 147 miliarde de dolari pe an, arată cercetătorii americani.
Se subliniază că persoanele obeze cheltuiesc cu 40% mai mult, sau 1429 dolari, pe an pentru costuri medicale decât persoanele normale în greutate.
Thomas Frieden, directorul Centrelor de Control şi prevenire a bolii, declara că obezitatea trebuie combătută la nivelul societăţii. fâcându-se în acest sens 24 de recomandări către comunităţi, scrie The Daily Telegraph.
Peste 26 procente dintre americani sunt obezi, înregitrându-se o rată de creştere a cheltuielilor medicale cu aceştia de 89% din 1998 în 2006.




Surse poliţie: Doctorul lui Michael Jackson, suspect de crimă

Doctorul personal al lui Michael Jackson i-a administrat un anestezic puternic pentru a-l ajuta să adoarmă, iar autorităţile cred că medicamentul l-a ucis pe cântăreţ, a declarat un poliţist, luni, pentru Associated Press, citat de FOX News.
Oficialul a precizat că Jackson primea regulat propofol, o practică care nu se apropia de utilizarea uzuală a puternicului medicament. În noapte morţii, doctorul i-ar fi administrat medicamentul după miezul nopţii.
Investigatorii aşteaptă verdictul analizelor toxilogice dar consideră că propofol i-a provocat lui Jackson un stop cardiac.
Avocaţii doctorului nu au comentat informaţiile apărute, dar anterior declaraseră că clientul lor nu a prescris şi nu administrat nimic lui Michael Jackson ce ar fi putut să îi provoace decesul, scrie şi CNN News.
Săptămâna trecută, autorităţile din Texas au percheziţionat biroul doctorului pentru a căuta probe ale unui posibile omucideri.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close