Antena 3 CNN Externe Revista presei. Răceală: Sarkozy şi Brown şi-au amânat întâlnirea. Moscova nu va mai proteja Teheran. 20 state NATO vor trimite mai multe trupe în Afganistan

Revista presei. Răceală: Sarkozy şi Brown şi-au amânat întâlnirea. Moscova nu va mai proteja Teheran. 20 state NATO vor trimite mai multe trupe în Afganistan

Revista presei. Răceală: Sarkozy şi Brown şi-au amânat întâlnirea. Moscova nu va mai proteja Teheran. 20 state NATO vor trimite mai multe trupe în Afganistan
Sursa foto: revista presei
04 Dec 2009   •   04:28
Răceală: Sarkozy şi Brown şi-au amânat întâlnirea

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a transmis regretele sale, dar a anunţat că nu poate să facă o vizită la Londra pentru a se întâlni cu premierul Gordon Brown din pricina unei programări cu preşedintele Beninului, notează cu malioţizitate publicaţia The Times.
Sarkozy promisese că va vizita Londra pentru a calma temerile legate de centrul financiar City, care ar urma să aibă de suferit din pricina noilor regulamente financiare promovate de Paris în Europa.
Francezii au motivat cu ?angajamente anterioare? lipsa lui Sarkozy de la Londra, dar surse britanice susţin că vizita a fost anulată de Marea Britanie. Sarkozy a provocat furia britanicilor după ce i-a calificat ca fiind ?marii perdanţi ? în recenta reconfigurare a Comisiei Europene şi a acuzat Londra de ?excese în capitalismul financiar?.


Moscova nu va mai proteja Teheran

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a criticat decizia Rusiei de a sprijini rezoluţia Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică referitoare la programul nuclear iranian.
Diplomaţii ruşi arată însă că Moscova ar putea susţine sancţiuni şi mai dure contra republicii islamice. Aceştia consideră că poziţia sfidătoare a Teheranului împinge Rusia să recalculeze politica sa referitoare la Iran, comentează presa rusă.
"Ce e este mai rău abia va urma," consideră analistul rus Gheorghi Mirski. "Iranienii sunt convinşi de impunitatea lor şi vor continua războiul nervilor?. ?Iran a mers prea departe. A arătat Moscovei că nu ia în considerare sprijinul Rusiei şi eforturile de a rezolva problema paşnic. Rusia a fost ridiculizată în faţa comunităţii internaţionale. Aceasta a mâniat Rusia?, consideră analiştii ruşi, citaţi de RIA Novosti.
Aceştia subliniază că sunt foarte probabile instituirea de sancţiuni dure contra Iranului, iar Rusia le va susţine. Oficiali ruşi mai subliniau că deşi Iranul consideră că SUA nu poate ataca deoarece este blocată în Afganistan şi Irak, dar s-ar putea înşela. Israel ar putea ataca pe cont propriu cu sprijin american.

20 state NATO vor trimite mai multe trupe în Afganistan


NATO arată că cel puţin 20 de state intenţionează să mărească numărul soldaţilor din Afganistan, după ce preşedintele american Barack Obama a anunţat planurile sale pentru acest front, ce presupun suplimentarea forţelor americane cu 30.000 de militari, notează Voice of America.
Purtătorul de cuvânt al alianţei, James Appathurai, a confirmat că ?peste 20 de ţări susţin sau au susţinut că intenţionează să mărească numărul forţelor din Afganistan. Aceasta pe lângă cei 38.000 de militari ai NATO sau ai aliaţilor" . Oficialul afirma că numărul soldaţilor va creşte cu peste 5000.
Aceasta ar putea duce totalul de soldaţi la 140.000.

Hackerul român Unu a spart baza de date a Wall Street Journal

Un hacker român, cunoscut sub pseudonimul 'Unu', şi-a făcut publică cea mai recentă cucerire. El a reuşit să acceseze baza de date a cotidianului Wall Street Journal cu ajutorul unei 'injecţii SQL', arăta, miercuri, http://www.net-security.org.

Mai mult, Unu a reuşit să acceseze diverse parole,stocate în text clar, şi informaţii private despre membrii ziarului. De asemenea, românul a descoperit o altă vulnerabilitate care, în cele din urmă, poate oferi acces la linia de comandă, fapt ce i-ar fi permis să facă practic absolut orice cu site-ul.




Măicuţe irlandeze plătesc daune de 193 milioane dolari pentru abuzuri

Un ordin irlandez al măicuţelor romano-catolice, Sisters of Mercy, a oferit să plătească victimelor unor abuzuri, guvernului şi pentru operele caritabile 193.5 milioane de dolari pentru a compensa decenii de abuzuri petrecute în şcolile sale sau în orfelinate.
Compensaţia ofertă Departamentului irlandez al Educaţiei este cea mai mare dintre cele 10 ordine de preoţi catolici, călugări şi măicuţe găsite vinovate de abuzuri asupra copiilor, explică FOX News.
Aceste ordine au conduse mai multe şcoli şi orfelinate timp de generaţii pentru cei mai săraci copii din Irlanda, de la jumătatea secolului 19 până în anii 90. O anchetă ce a durat nouă ani a stabilit că toate ordinele se fac vinovate de violuri, molestări, bătăi şi cruzime psihică în instituţiile sale pentru copii. Guvernul a cerut plata unor daune pentru cei peste 14.000 de copii abuzaţi, în valoare de 1,5 miliarde dolari.
Alte ordine au oferit sume mai mici.
Antena3.ro

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close