Antena 3 CNN Externe Revista presei. Român, acuzat de viol şi răpire în Spania. Diplomat SUA demisionează ca protest contra războiului afgan

Revista presei. Român, acuzat de viol şi răpire în Spania. Diplomat SUA demisionează ca protest contra războiului afgan

Revista presei. Român, acuzat de viol şi răpire în Spania. Diplomat SUA demisionează ca protest contra războiului afgan
Sursa foto: revista presei
28 Oct 2009   •   04:37
Român, acuzat de viol şi răpire în Spania

O turistă britanică a fost violată şi sechestrată de un român în timp ce aceasta se afla în vacanţa din Spania.
Femeia a fost atacată în localitatea Benidorm din Costa Blanca. Ea a cunoscut agresorul român în timpul unei seri şi a mers cu acesta acasă. Aici a fost forţată să întreţină relaţii sexuale înainte de a fi lăsată să plece, informează Dail Mail.
Un român în vârstă de 42 de ani a fost deja arestat.



Diplomat SUA demisionează ca protest contra războiului afgan

Un diplomat american, dezamăgit de implicarea SUA în Afganistan a devenit primul oficial american despre care se ştie că a demisionat ca semn de protest contra războiul de opt ani.
Matthew Hoh, de 36 de ani, era oficial senior al Departamentului de Stat în provincia Zabul din Afganistan, scrie France2.

În cadrul unei scrisori adreesată şefului de personal de la Departamentul de Stat, pe 10 septembrie, Hoh scrie că ?a pierdut înţelegerea şi încrederea în scopurile strategice ale prezenţei americane în Afganistan.
Am dubii şi rezerve referitoare la strategia noastră actuală şi viitoare stategie, dar demisia mea se bazează nu pe modalitatea cum desfăşurăm campania, dar de ce şi cu ce scop".



Hamas ameninţă că va răpi alţi soldaţi israelieni

Aripa militară a mişcării islamice Hamas a anunţat că nu va pune capăt tentativelor de a captura soldaţi israelieni pentru a-i schimba cu terorişti palestinieni, transmite Xinhua.

"Vom continua eforturile noastre să capturăm soldaţi până la eliberarea ultimului prizonier al ocupaţiei israeliene," arăta Abu Obaida, purtător de cuvânt al brigăzilor Izz el-Deen al-Qassam.
Acesta se referea la soldatul israelian Gilad Shalit, răpit în 2006, subliniind că "nu va fi ultimul" capturat.


Rusia, India, China propun o strategie colectivă pentru Afganistan
Rusia, India şi China au propus crearea unei strategii colective pentru stabilizarea Afganistanului şi aşteaptă un răspuns pozitiv de la SUA, arăta ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
"Cele trei state sunt capabile să lucreze cu alte ţări pentru a dezvolta o strategie coleectivă," sublinia Lavrov după o întâlnire trilaterală organizată la Bangalore, India, arată Reuters.
Lavrov declara că armata, forţele de poliţie şi alte autorităţi din Afganistan nu sunt încă pregătite să rezolve singure problemele ţării.
"Aşteptăm ca administraţia preşedintelui american Barack Obama să folosească şansa vecinilor Afganistanului ca şi alţi jucători regionali pentru a încuraja grupurile din Afganistan să ajungă la un acord general despre cum să îşi stabilească destinul".
Oficialul rus arăta că Rusia nu numai a oferit spaţiu aerian pentru tranzitul militar spre Afganistan, dar a antrenat şi personal pentru forţele de poliţie şi ar putea analiza şi posibilitatea furnizării de arme uşoare către forţele de poliţie.







Cea mai sângeroasă lună pentru trupele americane în Afganistan

Opt soldaţi americani au murit marţi în Afganistan, făcând din luna octombrie cea mai sângeroasă pentru forţele americane, de la începerea războiului, în 2001.
Trupele au fost ucise de bombe artizanalae în sudul ţării, bilanţul pe această lună ajungând la 55, a calculat The Telegraph.
În plus, acest nou bilanţ negativ vine la doar o zi după ce SUA a suferit cea mai sângeroasă zi din Afganistan în peste patru ani, cu 14 americani morţi în accidente de elicopter şi alţi doi soldaţi în incidente separate.

De altfel trupele americane înregistrează deja peste 100.000 soldaţi cu alţi 200.000 de angajaţi în forţele afgane de securitate şi poliţie. Aceasta duce avantajul numeric la un raport de 12-1 asupra talibanilor, fapt ce nu se observă şi în victoria din acest conflict, aprecia şi AP.



Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close