Antena 3 CNN Externe Revista presei. Români, acuzaţi că au ocupat ilegal o casă din Anglia. OMS va face un audit extrern al modului de abordare a pandemiei. Atac aerian cu drone în Afganistan: 16 talibani ucişi

Revista presei. Români, acuzaţi că au ocupat ilegal o casă din Anglia. OMS va face un audit extrern al modului de abordare a pandemiei. Atac aerian cu drone în Afganistan: 16 talibani ucişi

Revista presei. Români, acuzaţi că au ocupat ilegal o casă din Anglia. OMS va face un audit extrern al modului de abordare a pandemiei. Atac aerian cu drone în Afganistan: 16 talibani ucişi
Sursa foto: revista presei
13 Ian 2010   •   04:27
Familie de rromi acuzată că a ocupat ilegal o casă din Anglia

O familie din Marea Britanie acuză câţiva români de etnie rromă că au ocupat ilegal casa în care locuiau. Julian şi Samantha Mosedale, părinţi a trei copii, demaraseră o amplă acţiune de renovare a casei lor, iar cum lucrările se apropiau de sfârşit, doreau să revină acasă în luna martie.
Cu toate acestea, după vacanţa de Crăciun au descoperit cu stupoare că domiciulul le fusese ocupat de câţiva români, care şi-au adus propria mobilă şi au schimbat şi toate încuietorile, arată Daily Mail.
Familia Mosedale se mutase din casă în iulie 2007 pentru ample lucrări de structură şi renovare şi doreau să revină peste două luni.
Samatha Mosedale declara că a chemat poliţia, care a calificat-o ca rasită după ce a întrebat dacă imigranţii erau români şi dacă aveau dreptul legal să fie în Marea Britanie.
Familia britanică îşi face griji pentru recuperarea casei, deşi a obţinut un ordin judecătoresc ce cere eliberarea casei în 24 de ore.


OMS va face un audit extrern al modului de abordare a pandemiei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că va supune unei evaluări externe modul în care a acţionat în faţa pandemiei de gripă A, răspunzând astfel criticilor şi acuzaţiilor conform cărora ar fi avut o înţelegere secretă cu industria farmaceutică în ceea ce priveşte gestionarea acestei urgenţe sanitaretransmite Efe.

Organizaţia nu a precizat când va avea loc procedura de verificare, de care se vor ocupa experţi care nu au nicio legătură cu organismul sanitar, comunică Reuters.
Potrivit criticilor, OMS ar fi căzut la o înţelegere cu industria farmaceutică pentru a exagera gravitatea noului virus şi a promova vânzarea de vaccin şi medicamente împotriva acestuia.

OMS a răspuns prin anunţul de marţi unei moţiuni prezentate de preşedintele Comisiei de Sănătate a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Wolfgang Wodarg. Parlamentari din Consiliul Europei a cerut de altfel săptămâna trecută crearea unei comisii de anchetă pentru a evalua 'ameninţarea falselor pandemii pentru sănătate', problemă ce ar urma să fie dezbătută la finele lui ianuarie, la Strasbourg.

OMS a recunoscut că virusul gripei A a fost mai puţin agresiv faţă de cât se credea iniţial, însă a refuzat pentru moment să ridice anunţul de pandemie.



Nigerienii cer demiterea preşedintelui, care a făcut prima declaraţie în şapte săptămâni

Parlamentarii nigeriani au votat pentru trimiterea unei delegaţii în Arabia Saudită pentru a discuta "chestiuni de importanţă naţională" cu preşedintele Umaru Yar'Adua pe măsură ce iau amploare cererile de demitere a acestuia.
Liderul african este plecat de şapte săptămâni din stat, timp în care nu a mai fost văzut şi nu a făcut declaraţii, pentru a urma un tratament medical. Marţi însă el a declarat că "se însănătoşeşte " şi că doreşte să revină la muncă, deşi opoziţia a organizat marşuri în care cere demisia lui Abuja.
Camera inferioară a parlamentului a decis trimiterea unei delegaţii pentru a se întâlni cu Yar'Adua în exil, scrie AFP.
Starea de sănătate a acestuia a costituit motiv de preocupare în Nigeria, vorbindu-se chiar de moartea acestuia, motiv pentru care s-a cerut insistent în ultima perioadă învetirea vicepreşedintelui în funcţia supremă.
"Acum urmez tratamentul şi mă simt din ce în ce mai bine," declara acesta pentru BBC din spitalul din Jeddah, Arabia Saudită. "Imediat ce doctorii îmi vor permite, voi reveni în Nigeria să îmi reiau datoriile."


Atac aerian cu drone în Afganistan: 16 talibani ucişi

Cel puţin 16 insurgenţi afgani au fost ucişi în două atacuri cu rachete ale unor drone în provincia afgană Helmand , a anunţat comandamentul militar din Kabul . Atacurile ar fi avut loc luni, informează RIA Novosti.

Folosirea dronelor este un fapt neobişnuit pentru Afganistan, acestea fiind cel mai adesea folosite pentru supraveghere. Aparatele sunt mai utilizate pentru atacuri aeriene în zonele tribale din Pakistan.
Atacurile aerinea sunt destul de controversate în Afganistan, iar marţi, în Helmand, mai multe persoane au fost rănite în urma unor demonstraţii anti-NATO.


Hackerii au paralizat cel mai mare motor de căutare din China



Cel mai mare motor de căutare din China, Baidu.com, a fost temporar închis, marţi, după un atac cibernetic. Hackerii au blocat accesul la site deturnând traficul spre un alt site, unde un grup ce se autointitula "Armata Cibernetică Iraniană" şi-a asumat responsabilitatea.
"Serviciile principalului site al Baidu, www.baidu.com, au fost întrerupte din cauza unei manipulări externe a DNS-ului său din SUA," arăta purtătorul de cuvânt Victor Tseng, citat de CBS News.
Un grup cu acelaşi nume a închis Twitter luna trecută.
Baidu deţine o valoare de piaţă de circa 13 miliarde dolari şi domină piaţa chineză a motoarelor de căutare, cu 62 procente, faţă de 29 ale Google.



Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close