Antena 3 CNN Externe Revista presei. Rusia salută raportul UE despre războiul georgian. Bugetul afectează securitatea Irakului

Revista presei. Rusia salută raportul UE despre războiul georgian. Bugetul afectează securitatea Irakului

Revista presei. Rusia salută raportul UE despre războiul georgian. Bugetul afectează securitatea Irakului
Sursa foto: revista presei
01 Oct 2009   •   04:24
Rusia salută raportul UE

Oficialii şi politicienii ruşi au salutat raportul UE despre războiul dintre Rusia şi Georgia din august anul trecut. Ministerul de Externe de la Moscova subliniază că raportul învinovăţeşte Georgia pentru război, scrie RIA Novosti.

În plus unul din parlamentarii de top din Rusia, Konstantin Zatulin, a efectuat o paralelă cu operaţiunile conduse de SUA în fosta Iugoslavie, Irak şi Afganistan, declarând că puterile occidentale nu au fost condamnate niciodată pentru că ar fi folosit forţa disproporţionat.



Peru: Alberto Fujimori, condamnat la şase ani

Fostul preşedinte peruan Alberto Fujimori a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru interceptarea ilegală a oponenţilor şi mituirea parlamentarilor în timpul preşedinţiei sale,1990 -2000.

Fujimori, acum în vârstă de 71 de ani, deja execută o pedeapsă de 25 ani închisoare pentru crime contra umanităţii. Dacă nu primeşte graţiere prezidenţială îşi va petrece restul vieţii în închisoare.

El a pledat vinovat luni pentru interceptarea ilegală a convorbirilor telefonice şi miturea oamenilor pentru a scurta un proces la Curtea Supremă unde 60 de peruani cunoscuţi erau chemaţi pentru a depunde mărturie contra lui, transmite Reuters.
Se apreciază că acesta a dorit să evite publicitatea proastă, ce ar putea afecta şi pe fiica sa, Keiko Fujimori, parlamentar conservator angajat în lupta pentru preşedinţie 2011.
Fiica sa a declarat că dacă va câştiga îşi va graţia tatăl.


Fujimori este considerat responsabil pentru înfrângerea mişcării insurgente de stânga Calea Luminoasă într-un război civil sângeros şi îmblânzirea haosului economic
înainte ca guvernul să se prăbuşească din cauza corupţiei, în 2000, când a fugit în Japonia.

El stabilise o vastă reţea de spionat pentru a învinge Calea Luminoasă, dar ulterior a început să abuzeze de avantajul său politic.


Bugetul afectează securitatea Irakului

Reducerea bugetului Irakului din cauza preţului mic la ţiţei aduce noi provocări reconstrucţiei ţării şi ridică semne de întrebarea dacă aceasta se poate apăra după retragerea trupelor american, declara un comandat american.
Planurile de securitate ale Irakului au fost deviate din cauza preţului mic la petrol, împiedicând achiziţia de nave, avioane şi arme şi amânând construcţia lanţului naţional de livrare, scrie
AP.
"Bugetul, fără îndoială, este o provcare?, declara generalul Frank Helmick, şeful unităţii de antrenament.
SUA se va retrage trupele din Irak până în 31 august 2010. Circa 50.000 de soldaţi vor mai rămâne pânp la finele lui 2011 pentru antrenarea soldaţilor locali.


Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close