Antena 3 CNN Externe Revista presei. Vaclav Klaus crede că Cehia nu mai e stat suveran. Afganistan se pregăteşte de noi conflicte politice

Revista presei. Vaclav Klaus crede că Cehia nu mai e stat suveran. Afganistan se pregăteşte de noi conflicte politice

Revista presei. Vaclav Klaus crede că Cehia nu mai e stat suveran. Afganistan se pregăteşte de noi conflicte politice
Sursa foto: revista presei
04 Noi 2009   •   04:31
Afganistan se pregăteşte de noi conflicte politice

Neliniştea din Afganistan a căpătat amploare pe fondul temerilor că susţinătorii fostului candidat prezidenţial Abdullah Abdullah ar putea recurge la violenţă pentru a protesta contra a ceea ce privesc ca furarea alegerilor.
Un consilier al lui Abdullah arăta că staful său a fost asaltat de suporteri furioşi. Ei i-au cerut lui Abdullah să denunţe realegerea lui Hamid Karzai ca preşedinte.
Abdullah va face miercuri o declaraţie în care este de aşteptat să susţină că decizia Comisiei Electorale Internaţionale din Afganistan de a-l face preşedinte pe Karzai fără un tur doi este neconstituţională, scrie The Guardian.

Declaraţia i-ar permite lui Abdullah să pună din nou presiune pe Karzai, dar va mânia SUA şi Marea Britanie. Cele două state au avertizat că nu vor lucra cu el dacă incită la violenţă.



Vaclav Klaus crede că Cehia nu mai e stat suveran

Preşedintele ceh, Vaclav Klaus, a declarat, marţi, că "Republica Cehă încetează să mai fie un stat suveran" în momentul intrării în vigoare a Tratatului de la Lisabona.
Klaus a semnat Tratatul marţi, devenind ultimul lider european care ratifică documentul, după mai multe săptămâni de blocaj, transmite Euronews.


Karadzic cere mai mult timp pentru pregătirea procesului

Radovan Karadzic, liderul sârb bosniac, s-a înfăţişat în faţa tribunalului ONU pentru crime de război, dar şi-a folosit prima apariţie pentru a batjocori judecătorii şi a cere mai mult timp.
Karadzic a boicotat primele trei zile în care are 11 capete de acuzare şi a venit doar pentru a pleda pentru un răgaz de nouă luni să îşi pregătească apărarea.
Acuzatul, în vârstă de 64 de ani, a rămas aşezat pe scaun pe toată durata discursului, sfidând normele procedurale ce cer a se vorbi în picioare, explică The Times.
?Situaţia este de aşa natură că aş fi criminal dacă aş accepta aceste dezbateri, să intru în proces fără a fi pregătit. Am renunţat la plimbări şi sport, lucrez zi şi noapte pentru asta. Nu vreau să boicotez dezbaterile dar nu pot lua partea la ceva ce ese rău de la început, unde mi se încalcă drepturile fundamentale,? arăta Karadzic.

Democraţi pierd teren în alegerile din SUA
Democraţii americani au pierdut teren în două alegeri cheie pentru guvernatori, potrivit rezultatelor neoficiale, scrie BBC News.
Candidatul republica Bob McDonnell a câştigat în Virginia, în vreme ce rezultatul din inima democrată New Jersey este prea strâns pentru a putea fi estimat.
Totuşi, în New Jersey, primele numărători arată că republicanul Chris Christie conduce în faţa democratului Jon Corzine.
O înfrângere în New Jersey ar fi dureroasă pentru democraţi, mai ales că Obama l-a susţinut pe guvernatorul Corzine, călătorind des la New Jersey în campanie.




Saudit, condamnat la decapitare şi crucificare

Un tribunal saudit a hotărât să dea o sentinţă de decapitare şi crucificare pentru un tânăt care a violat cinci copii, din care unul de trei ani a fost lăsat să moară în deşert. Judecătoria a susţinut sentinţa din iunie dată sauditului de 22 de ani, arată The Telegraph.
Arabia Saudită a executat 56 de persoane în acest an, conform legislaţiei ce permite pedeapsa cu moartea pentru viol, crimă, jaf armat sau trafic de droguri.


Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close