Antena 3 CNN Externe Rezerva Federală a SUA a anunțat o nouă majorare a dobânzii de referinţă

Rezerva Federală a SUA a anunțat o nouă majorare a dobânzii de referinţă

Rezerva Federală, instituţia bancară centrală din Statele Unite, a anunțat o nouă majorare a dobânzii de referință, în vederea stabilizării inflației.

Rezerva Federală a SUA a anunțat o nouă majorare a dobânzii de referinţă
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Mai 2023   •   21:54

Rezerva Federală (Fed), instituţia bancară centrală din Statele Unite, a anunţat, miercuri seară, o nouă majorare a dobânzii de referinţă, continuând eforturile de reducere şi stabilizare a inflaţiei, într-un context financiar şi geopolitic instabil.

Comitetul Federal al Pieţelor Deschise (FOMC), un organism din cadrul Rezervei Federale (Fed), a decis majorarea dobânzii de referinţă cu 0,25%, până la intervalul 5,00%-5,25%.

"Activităţile economice s-au extins într-un ritm modest în primul trimestru. Ritmul creării locurilor de muncă a fost solid în ultimele luni, iar rata şomajului rămâne scăzută. Inflaţia se menţine ridicată.

Sistemul bancar american este sănătos şi rezistent. Condiţiile de creditare mai stricte pentru familii şi companii probabil vor avea efecte asupra activităţilor economice, asupra angajărilor şi inflaţiei.

Citește și: De unde vin produsele Cien de la Lidl. Românii le cumpără, dar mulţi nu ştiu de unde provin aceste cosmetice

Amploarea acestor efecte rămâne incertă. Comitetul rămâne foarte atent la riscurile inflaţioniste", anunţă Rezerva Federală, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

×
Subiecte în articol: SUA majorare dobanda
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close