x close

Rezervele valutare ale Chinei, suficiente să cumpere aurul tuturor băncilor din lume, DE DOUĂ ORI

de A.M.P    |    04 Mar 2013   •   12:24
Rezervele valutare ale Chinei, suficiente să cumpere aurul tuturor băncilor din lume, DE DOUĂ ORI 482 Foto: bullionstreet.com

Rezervele valutare ale Chinei, care au crescut de peste şapte ori începând cu 2004, sunt îndeajuns pentru a cumpăra aurul deţinut de toate băncile din lume, de două ori chiar, informează Bloomberg.

La sfârşitul anului trecut, rezervele valutare ale Chinei se situau la 3.300 de miliarde de dolari. Fondurile în monedă străină ale guvernului de la Beijing au depăşit prima dată în 2004 valoarea aurului deţinut de băncile centrale.

China, "pregătită complet" pentru un RĂZBOI VALUTAR. Iată ce presupune

În perioada 2004-2012, rezervele valutare ale Chinei au crescut de 7,2 ori, notează Bloomberg."Rezervele Chinei provenite din schimburile comerciale sunt o binecuvântare în zilele rele dar un blestem în zilele bune", a afirmat Joy Yang, economist la Mirae Asset Financial Group.

Circa două treimi din rezervele Chinei sunt în dolari, iar un sfert în euro, afirmă Yao Wei, economist din Hong Kong al grupului francez Societe Generale.

China încurajează în prezent companiile şi populaţia să păstreze sume mai mari în valută, strategie cunoscută ca "ascunderea valutei la populaţie", astfel că rezervele statului ar putea să "scadă gradual", a mai spus Yang.

Activele din rezervele Chinei reprezintă 30,2% din cele la nivel global, faţă de 14% în 2004, arată datele Bloomberg. Totalul Chinei este de trei ori mai mare faţă de Japonia, situată pe locul doi în lume. În 2004, Japonia controla circa 24% din rezervele la nivel mondial.

Citeşte mai multe despre:

export Bloomberg aur Rusia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati