Antena 3 CNN Externe Rezultate alegeri Franța. Emmanuel Macron este noul președinte al Franței

Rezultate alegeri Franța. Emmanuel Macron este noul președinte al Franței

Rezultate alegeri Franța. Emmanuel Macron este noul președinte al Franței
de S.T.    |    07 Mai 2017   •   20:10

Rezultate alegeri Franța 2017. Candidatul independent de centru Emmanuel Macron a obţinut peste 66% din voturile valabile la alegerile prezidenţiale desfăşurate duminică în Franţa, a comunicat ministerul de interne francez luni, la primele ore, după numărarea voturilor a 99,9% din cei 47 de milioane de alegători înregistraţi, potrivit Agerpres.

S-a înregistrat un record de 11,5% voturi albe sau anulate, iar proporţia celor care nu s-au prezentat la urne a fost de 25,38% din electorat, de asemenea aproape de un record, transmite Reuters din sursa oficială menţionată.

----------------------------

Rezultate alegeri Franța 2017. Emmanuel Macron a fost ales preşedinte al Franţei, potrivit sondajelor de la ieşirea de la vot citate de agenţiile internaţionale de presă.

Emmanuel Macron, prima declarație după ce a fost ales președinte al Franței

UPDATE - Rezultate alegeri Franța 2017. La câteva minute după închiderea urnelor în marile oraşe, la orele 18.00 GMT (21.00 ora României), au fost publicate proiecţii care îl creditau pe Macron cu circa 65% din voturi, iar pe Le Pen cu 35%, transmite Reuters. AFP a preluat rezultate între 65,5% şi 66,1% pentru învingător, respectiv între 33,9% şi 34,5% pentru adversara sa.

Rezultate alegeri Franța 2017. Presa belgiană a intrat în posesia unor exit-polluri preliminare, care arată că Emanuel Macron a câștigat cu un scor zdrobitor. Estimările au apărut în ziarele belgiene, pentru că presa franceză nu poate difuza nimic până la închiderea urnelor, la ora 21.00, ora României.

Rezultate alegeri Franța 2017

Potrivit Le Soir, Emanuel Macron a câștigat cu 64% din voturi.

Postul belgian RTBF spune, de asemenea, că Macron ar fi obţinut între 62% şi 64% dintre voturile exprimate până la ora locală 16.00 (17.00 ora României).

Rezultate alegeri Franța 2017 Presa interzisă la mitingul lui Marine Le Pen

Rezultate alegeri Franța 2017 Mai multe organizaţii de media au anunţat că le-a fost interzis accesul, duminică, la evenimentul electoral al Frontului Naţional (FN), partidul candidatei la preşedinţie Marine Le Pen, transmite AFP. Formaţiunea de extremă dreapta a afirmat că nu există spaţiu suficient pentru toţi ziariştii care au solicitat acreditări. 

Rezultate alegeri Franța 2017 Pe Twitter, mai mulţi jurnalişti ai unor publicaţii online, ai săptămânalului american The Atlantic, ai televiziunii de stat italiene RAI şi a canalului britanic de informaţii Sky News au scris că le-au fost refuzate acreditările cerute pentru relatări legate de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Franţa. Au fost respinse cereri de acreditare formulate la începutul săptămânii şi aprobate, în schimb, solicitări tardive, au declarat AFP mai multe persoane. 

Rezultate alegeri Franța 2017 În semn de solidaritate, ziarele Le Monde, Liberation, l'Humanite şi alte periodice au decis să boicoteze evenimentul organizat de FN. 

Rezultate alegeri Franța 2017 Şi la primul tur, în urmă cu două săptămâni, FN a interzis accesul unor zarişti. Mai multe asociaţii ale jurnaliştilor şi organizaţii de media, inclusiv agenţia France Presse, au semnat între cele două tururi o petiţie de protest împotriva selectării presei căreia i se permite să o urmărească pe Marine Le Pen. Semnatarii consideră că este vorba de o încălcare a dreptului la informare. 

×
Subiecte în articol: Franta presedinte
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close