Antena 3 Externe Emmanuel Macron, prima declarație după ce a fost ales președinte al Franței

Emmanuel Macron, prima declarație după ce a fost ales președinte al Franței

07 Mai 2017   •   21:58
Emmanuel Macron, prima declarație după ce a fost ales președinte al Franței

Emmanuel Macron Preşedintele ales al Franţei, Emmanuel Macron, a fost aclamat duminică seara de mii de susţinători adunaţi pe esplanada muzeului Luvru, după ce sondajele de la ieşirea de la urne au arătat o victorie detaşată, cu peste 65% din voturi, în faţa candidatei de dreapta Marine Le Pen, relatează AFP. Emmanuel Macron

Emmanuel Macron Cel mai tânăr preşedinte al Franţei, la numai 38 de ani, Emmanuel Macron a declarat: "O nouă pagină a lungii noastre istorii se deschide în această seară. Vreau să fie cea a speranţei şi a încrederii regăsite". 

Preşedintele în exerciţiu, socialistul Francois Hollande, l-a felicitat pe succesorul său de centru. "L-am sunat în seara aceasta pe Emmanuel Macron pentru a-l felicita călduros pentru alegerea sa la preşedinţia Republicii", a declarat şeful statului, potrivit unui comunicat al administraţiei prezidenţiale. 

Emmanuel Macron a fost ales duminică preşedinte al Franţei, potrivit sondajelor de la ieşirea de la vot citate de agenţiile internaţionale de presă. Candidatul de centru a învins-o detaşat, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, pe reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen. 

Emmanuel Macron La câteva minute după închiderea urnelor în marile oraşe, la orele 18.00 GMT (21.00 ora României), au fost publicate proiecţii care îl creditau pe Macron cu circa 65% din voturi, iar pe Le Pen cu 35%, transmite Reuters. AFP a preluat rezultate între 65,5% şi 66,1% pentru învingător, respectiv între 33,9% şi 34,5% pentru adversara sa. 

În circumscripţiile electorale rurale, votarea s-a încheiat cu o oră mai devreme, la 17.00 GMT (20.00 ora României). 

Emmanuel Macron Potrivit institutelor de sondare a opiniei publice IFOP şi Harris Interactive, absenteismul la vot a fost ridicat, între 25,3% şi 27%. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close