Antena 3 CNN Externe Ritual spectaculos. Taiwanezii au dat foc unei corăbii ca să alunge bolile (VIDEO)

Ritual spectaculos. Taiwanezii au dat foc unei corăbii ca să alunge bolile (VIDEO)

Ritual spectaculos. Taiwanezii au dat foc unei corăbii ca să alunge bolile (VIDEO)
Sursa foto: Taiwan
18 Oct 2009   •   16:30

Un fascinant ritual a atras zeci de mii de credincioşi pe o plajă din Taiwan. O uriaşă corabie de lemn, realizată special pentru eveniment, a fost dată pradă focului, ca ofrandă pentru Zeul Bolilor. Pentru ca zeul să fie mărinimos şi să nu abată bolile asupra lor, localnicii au depus la bord orez, carne de pui şi de miel. Ritualul se desfăşoară o dată la trei ani şi îşi are originea într-o străveche legendă.

Acum 14 secole, cinci învăţaţi şi-au dat viaţa pentru a preveni o epidemie. Împăratul, emoţionat de sacrificiul lor, a creat ritualul corăbiei arse, menit să îndepărteze bolile pentru totdeauna.

Festivalul Donggang Wang Yeh este cea mai mare manifestare rituală din Taiwan. Ritualul s-a născut din ?teama faţă de boli precum ciumă holeră şi malarie. Oamenii şi-au pus credinţa în zei fiind convinşi că aceştia pot eradica bolile mortale?, a explicat Lin Mao-hsien, profesor asistent la catedra de cultură taiwaneză a Universităţii Naţionale Taichung.

?Chiar şi în zilele noastre Wang Yeh, despre care se credea că este emisarul divinităţii şi al tărâmului celest pe pământ, este invocat pentru a păzi oamenii de virusul H1N1?, explică Lin.



Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close