Antena 3 CNN Externe Roger Federer se retrage din tenisul competițional

Roger Federer se retrage din tenisul competițional

Roger Federer, de 20 de ori campion de Grand Slam la simplu, a anunțat că se retrage din tenisul de vârf după Cupa Laver, la finele acestei luni.

Roger Federer se retrage din tenisul competițional
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Sep 2022   •   16:40

Informația este transmisă de BBC, care citează un mesaj audio postat pe Twitter de sportiv.

Elvețianul în vârstă de 41 de ani nu a mai jucat de la Wimbledon 2021, competiție după care a suferit o a treia operație la genunchi.

El a indicat problemele de formă fizică drept cauză principală a deciziei de retragere din activitatea competițională.

"Mesajul pe care mi l-a transmis corpul meu în ultima vreme a fost clar. Am jucat peste 1.500 de meciuri de-a lungul a 24 de ani. Trebuie să recunosc când este timpul să-mi închei cariera competitivă", a precizat el, conform sursei citate.

Federer a încheiat spunând că "iubește tenisul și nu-l va abandona niciodată".

BBC amintește că doar spaniolul Rafael Nadal, cu 22 de competiții câștigate, și sârbul Novak Djokovic, cu 21, au mai multe titluri masculine de Grand Slam la simplu decât Federer.

Federer și-a făcut debutul în tenisul profesionist la vârsta de 16 ani, în anul 1998, și a câștigat primul său titlu de Grand Slam la Wimbledon, în 2003.

Ultimul triumf de Grand Slam al lui Federer a fost consemnat la Australian Open 2018, când a devenit, la 36 de ani, al doilea cel mai în vârstă jucător de tenis care a câștigat un titlu major la simplu în era Open.

După ce a ajuns la numărul unu mondial pentru prima dată în 2004, el a rămas 310 săptămâni în fruntea clasamentului ATP.

Recordul său a fost depășit de Djokovic în luna februarie, anul trecut.

×
Subiecte în articol: Roger Federer
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close