Antena 3 CNN Externe Rogozin: Rusia nu va instala un radar în Transnistria. România este îngrijorată deşi a acceptat o bază militară americană

Rogozin: Rusia nu va instala un radar în Transnistria. România este îngrijorată deşi a acceptat o bază militară americană

Rogozin: Rusia nu va instala un radar în Transnistria. România este îngrijorată deşi a acceptat o bază militară americană
Sursa foto: Foto: spacedaily.com
18 Apr 2012   •   19:27

Rusia nu va instala niciun radar în regiunea separatistă Transnistria. Cu toate acestea, România este preocupată de sistemele de acest fel deşi a acceptat amplasarea unor elemente antibalistice americane, informează RIA Novosti care preia o declaraţie a vicepremierului rus Dmitri Rogozin.
   
"Informaţiile privind intenţia Rusiei de a instala un radar antirachetă în Transnistria sunt lipsite de fundament", a declarat vicepremierul rus Dmitri Rogozin
   
"Nu avem nevoie de astfel de proiecte. Un jurnalist a inventat...", a scris Rogozin pe contul de Twitter, subliniind că România este îngrijorată de acest zvonuri.
   
"Bucureştiul este îngrijorat de posibilitatea instalării radarului în Transnistria. Chiar dacă ei au acceptat primii o bază militară americană, acum se încruntă la fiecare material jurnalistic" despre proiecte similare ale altor ţări, a subliniat Rogozin.
   
Publicaţia Nezavisimaia Gazeta a relatat, marţi, că Rusia pregăteşte instalarea unei staţii radar de tip "Voronej" în regiunea transnistreană, ca răspuns la instalarea sistemului american de apărare antirachetă în Europa şi în contrapondere la bazele NATO din România.
   
România a acceptat instalarea pe teritoriul său, începând din 2015, a unor sisteme de interceptare antirachetă de tip SM-3, în cadrul proiectului antibalistic al NATO.
   
Rusia se opune sistemului antirachetă al NATO, cerând garanţii scrise din partea Statelor Unite că nu va fi folosit împotriva sa.

×
Subiecte în articol: Transnistria Rusia
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close