Antena 3 CNN Externe Rusia pregăteşte instalarea unei staţii radar în Transnistria, ca răspuns la scutul antirachetă

Rusia pregăteşte instalarea unei staţii radar în Transnistria, ca răspuns la scutul antirachetă

Rusia pregăteşte instalarea unei staţii radar în Transnistria, ca răspuns la scutul antirachetă
Sursa foto: Foto: oradecluj.oradestiri.ro
de M.Z.    |    17 Apr 2012   •   12:27

Rusia pregăteşte instalarea unei staţii radar de tip "Voronej" în regiunea transnistreană, ca răspuns la instalarea sistemului american de apărare antirachetă în Europa şi în contrapondere la bazele NATO din România, relatează Jurnalul de Chişinău în ediţia electronică de marţi.

Informaţia este anunţată de publicaţia rusă Nezavisimaia Gazeta, care citează surse apropiate Kremlinului.
   
"Având în vedere vecinătatea regiunii (transnistrene) cu o ţară (membră) NATO - România, în care se află deja patru baze ale Alianţei Nord-Atlantice, şi faptul că procesele legate de integrarea Republicii Moldova în România se intensifică, Federaţia Rusă intenţionează să-şi menţină prezenţa militară în Transnistria şi, mai mult, propune instalarea unei (staţii) radar (de tip) Voronej", afirmă sursele citate.

Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării respinge aceste informaţii şi anunţă că nu intenţionează să instaleze o staţie radar de tip Voronej-DM în Transnistria.

O staţie radar de tip Voronej permite monitorizarea simultană a aproximativ 500 de obiecte zburătoare, pe o rază de 6.000 de kilometri.

În regiunea transnistreană din Republica Moldova sunt depozitate, potrivit unor surse, până la 40.000 de tone de arme şi muniţii, păzite de un contingent rus format din aproximativ 1.500 de militari.


×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close