Antena 3 CNN Externe ”Voi arunca totul în aer”. Un român a intrat într-o biserică din Italia cu o butelie și o brichetă și a amenințat că va da foc instituției

”Voi arunca totul în aer”. Un român a intrat într-o biserică din Italia cu o butelie și o brichetă și a amenințat că va da foc instituției

Un român în vârstă de 35 de ani a fost reținut de carabinierii din Valmontone, regiunea Lazio, după ce a intrat într-o biserică și a amenințat preotul și enoriașii cu o butelie pe gaz și o brichetă aprinsă.

”Voi arunca totul în aer”. Un român a intrat într-o biserică din Italia cu o butelie și o brichetă și a amenințat că va da foc instituției
Sursa foto: Freepik.com
de Roxana Mihăiescu    |    13 Noi 2023   •   11:09

Incidentul a avut loc în timpul unei slujbe religioase, în prezența mai multor credincioși. Românul, într-o stare de ebrietate avansată, a intrat în biserica ”Santa Maria Maggiore” din Piazza Pilozzi și le-a cerut bani enoriașilor și preotului.

”Voi arunca totul în aer”, le-a strigat românul credincioșilor prezenți în biserică.

Bărbatul a amenințat că va detona butelia și ulterior l-a insultat și amenințat pe paroh, căruia i-a reproșat că nu a vrut să-i dea bani.

O persoană a alertat de urgență carabinierii, care au ajuns imediat la fața locului. Românul a opus rezistență și a încercat să scape de arest, însă polițiștii au reușit să-l imobilizeze și să îndepărteze butelia și bricheta.

Citește și: O badantă româncă a fost bătută de o vânzătoare din Italia, după ce i-ar fi atras atenția că fructele erau stricate: ”Eram șocată”

Individul a fost dus la închisoarea din Velletri și a fost pusă măsura arestului preventiv, notează Rotalianul.

Conform presei locale, românul era deja în atenția poliției italiene pentru alte fapte anterioare.

Alberto Latini, edilul din Valmontone, a declarat că este șocat de întregul incident.

”Suntem profund șocați de ceea ce s-a întâmplat" – a declarat primarul din Valmontone, Alberto Latini.

"Acesta este un gest grav și inacceptabil, care a pus în pericol siguranța multor oameni. Le mulțumesc carabinierilor pentru intervenția promptă și profesionalismul demonstrat”, a precizat edilul local.

×
Subiecte în articol: roman italia biserica incident amenintare
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close