Antena 3 CNN Externe Un român a fost condamnat după ce a furat de la sute de clienți ai unei bănci, folosind carduri clonate

Un român a fost condamnat după ce a furat de la sute de clienți ai unei bănci, folosind carduri clonate

Un român a fost ieri condamnat la doi ani și jumătate de închisoare după ce a fraudat sute de clienți ai unei bănci, în Statele Unite ale Americii.

Un român a fost condamnat după ce a furat de la sute de clienți ai unei bănci, folosind carduri clonate
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    01 Iul 2021   •   18:31

Un cetățean român, care avea reședința în California, a fost condamnat la 30 de luni de închisoare, urmat de cinci ani de eliberare supravegheată pentru fraudă bancară, după ce a folosit un dispozitiv pentru a fura datele a sute de carduri de credit, într-un proces cunoscut sub numele de skimming.

De asemenea, este obligat să plătească restituirea 57.713,53 dolari victimelor sale cunoscute.

Potrivit documentelor instanței, Mărcuș Roșu, în vârstă de 40 de ani, a făcut obiectul unei anchete federale în februarie 2020, când Serviciul de inspecție poștală a Statelor Unite (USPIS) a interceptat un pachet care conținea sute de carduri bancare frauduloase.

Cardurile au fost retrocedate la peste 70 de instituții bancare din sudul Californiei.

Pe parcursul anchetei, Roșu a fost identificat ca fiind suspectul de expediere a coletului.

Potrivit Interpol și altor agenții, Roșu a fost anterior condamnat pentru infracțiuni similare în Regatul Unit și Australia.

Datele de la dosar indică faptul că a folosit cel puțin 12 pseudonime și opt date diferite de naștere. El este, de asemenea, suspect într-un caz similar de skimming în Connecticut și Michigan.

×
Subiecte în articol: roman
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close