Antena 3 CNN Externe Metoda prin care un român a reușit să cumpere produse de 10.000 de euro cu bani scoși din uz, în Italia

Metoda prin care un român a reușit să cumpere produse de 10.000 de euro cu bani scoși din uz, în Italia

Un român din Italia a reușit să cumpere produse bio în valoare de 10.000 de euro cu bani falși. Metoda lui i-a dat peste cap pe ceilalți clienți.

de Naty Badea    |    24 Noi 2023   •   11:22

Un bărbat român, în vârstă de 55 de ani, din Italia, care făcea cumpărături de produse bio de la automatele de vending, a fost prins de carabinieri. Se pare că acesta folosea monede euro scoase din uz și care urmau să ajungă la turnătorie pentru a fi topite. Prejudiciul s-a ridicat la 10.000 de euro.

Sesizarea a apărut în timpul unei percheziții domiciliare aprobate de Procuratura din Bologna, pe care carabinierii au efectuat-o la domiciliul subiectului, suspectat că deținea monede destinate distrugerii.

Citește și: Un paznic a furat sute de mii de lei dintr-un bancomant. Metoda inedită cu care a sustras banii

Ancheta a fost declanșată în urma plângerii unui agricultor din zonă, care se adresase carabinierilor pentru a semnala deteriorarea automatelor care furnizau lapte, iaurt, ouă, brânzeturi pe care le folosea pentru a-și vinde produsele în zonă.

În urma examinării automatelor a reieșit faptul că cineva cumpăra produse alimentare cu monede stricate, care blocau mecanismul de alimentare, creând neplăceri pentru ceilalți clienți și punând într-o lumină proastă societatea, care a fost nevoită să repare rapid automatele.

Carabinierii au descoperit în casa românului peste 11 kg de monede care nu mai erau folosibile. Investigațiile ulterioare efectuate de autortități au scos la iveală faptul că bărbatul de 55 de ani făcea cumpărături și de la aparatele ale altor două ferme, din Medicina (BO) și Sesto Imolese (BO), cumpărând ouă și cartofi în același mod care i-a permis să-și însușească produsele alimentare, deteriorând aparatele automate.

 

×
Subiecte în articol: inselatorie Italia cumparaturi
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close