Antena 3 CNN Externe Un român povestește cum e la grătar, în Germania: "Adu-ți mâncarea! Pur și simplu nu-mi venea să cred"

Un român povestește cum e la grătar, în Germania: "Adu-ți mâncarea! Pur și simplu nu-mi venea să cred"

Un român a devenit viral pe TikTok după ce a povestit cum se desfășoară un grătar acasă la un german. Experiența este total diferită față de ceea ce se întâmplă în România.

Un român povestește cum e la grătar, în Germania: "Adu-ți mâncarea! Pur și simplu nu-mi venea să cred"
Sursa foto: TikTok I viorellupsa8 II Hepta I Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Mar 2024   •   11:28

Românul stabilit în Germania a povestit experiența sa cu grătarele la nemți.

"Am fost 15 invitați și aveau doar 4 fripturi. Pur și simplu am simțit o foame, în calitate de invitat la un grătar. Voi posta ceea ce se întâmplă cu adevărat la nemții autentici. Ei nu pun niciodată accent pe cantitatea de alimente de la un grătar.

Băutura curgea din abundență, era la discreție. Aici oamenii se bucură. Dar nu în acest caz.

Am fost invitați la un grătar și am luat masa dimineața ca de obicei. Am ajuns acolo la prânz, focul s-a aprins mai târziu, de obicei în jurul orei 2, dar de data aceasta mai târziu, în jurul orei 3-4.

Eram extrem de înfometat, îmi venea să mă apuc chiar și de scaunele de acolo. Și eram aproximativ 15 persoane, fără copii.

Nemții autentici, da, vorbesc de nemți, au avut doar 4 fripturi foarte mari pe grătar. Atât. Ne-au servit o bucată mare, iar nouă ne-a revenit o bucată de carne ca pentru o familie întreagă, tăiată în patru bucăți.

Nu-mi venea să cred. Apoi au scos niște cârnați obișnuiți, iar noi am fost rugați să mai gustăm câte ceva. Dar băutura era cât pentru trei grătare. Pur și simplu nu-mi venea să cred, așa stau lucrurile", povestește românul, potrivit Știri Diaspora.ro

Modul de a face grătarul la nemți: Băutura la discreție, dar aduci propria mâncare de acasă

"Așa sunt nemții, am mai discutat și după ce am trecut prin asta, am vorbit cu prieteni, pentru că avem și noi prieteni nemți aici.

Ne-au spus că la noi așa este, nu se pregătește multă mâncare. Există oameni care îți spun: mergi la grătar, adu-ți mâncarea. Adică vii cu pachete, cu carne ambalată.

Băutura, asta nu reprezintă o problemă aici. Pentru că toți au baruri acasă, toți m-au invitat să gust vinurile lor, au pivniță, au loc unde își țin vinurile, dar tu trebuie să aduci mâncarea de acasă", mai adaugă tânărul.

Postarea sa a generat o mulțime de reacții din partea românilor

"N-ai știut, el pregătea grătarul, dar voi trebuia să vă aduceți ce doreați să mâncați. Am mai auzit și asta", a comentat un utilizator.

"Așteaptă să vezi cum e la olandezi. Te întreabă înainte câtă carne mănânci? 200 de grame este ok?", scrie altcineva.

"Am fost la un austriac la grătar și ne-au întrebat câți cartofi mâncăm fiecare", povestește altcineva.

"Mergi în Sicilia, de când ajungi acolo te așează la masă și cam 2-3 ore asta faci, mănânci", scrie un român din Italia, în timp ce un altul spune că spaniolii se bucură atunci când sunt invitați la grătar de către români: "În Spania făceam grătar cu toate felurile de carne, salate + desert. Veneau spaniolii și mâncau, dar ei nu te invitau niciodată".

"În Italia este la fel. Italienii, da, când organizăm petreceri și îi invităm, rămân uimiți", scrie altcineva.

"Ideea de grătar împreună cu alte 10/15 persoane presupune ca fiecare să-și aducă de acasă ce își dorește. Sau se merge la cumpărături împreună", comentează o altă româncă.

@viorellupsa8 #tiktok #viralvideo #germany?? #gratar#mancarelapachet#bautura#casa ♬ sunet original - Bibi

×
Subiecte în articol: roman Germania gratar
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close