Antena 3 CNN Externe Români arestați în Spania pentru trucare de meciuri sportive și fraudarea caselor de pariuri. Aveau acces la rezultatele finale înaintea tuturor

Români arestați în Spania pentru trucare de meciuri sportive și fraudarea caselor de pariuri. Aveau acces la rezultatele finale înaintea tuturor

Banda de români și bulgari care păcălea casele de pariuri sportive cu meciuri trucate, a fost anihilată de autoritățile spaniole.

de Radu Trascău    |    18 Sep 2023   •   14:48

Membrii grupării sunt acuzați că păcăleau casele de pariuri printr-un sistem care capta transmisiunea live a diferitelor evenimente sportive.

Semnalul ajungea astfel la ei, înainte de ajunge la casele de pariuri.

23 de membri ai acestei grupări au fost arestați în urma unei acțiuni de amploare, de colaborare între poliția spaniolă, Europol și Interpol.

Urmează acum să intervină și Poliția din România și asta pentru că, pe lângă activitățile pe care banda le organiza în Spania, se pare că aceștia organizau și blaturi cu sportivi români, în cadrul Ligii Naționale din România.

Citește și: Îngrijitoare româncă, acuzată că a furat o avere de la o văduvă de 92 de ani din Spania. Femeia făcea achiziții pe TikTok

Acest sistem avansat de tehnologie care utiliza semnalul de transmisie a diferitelor competiții din afara Spaniei, era captat de această organizație pentru a paria online și astfel având câștiguri mult mai mari pentru că situația meciurilor era în desfășurare.

Sistemul a fost folosit și în cadrul competițiilor internaționale, cum ar fi Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar de anul trecut.

Organizația profita de această tehnologie pentru a folosi cât mai mulți oameni racolați, pentru a paria și a avea câștiguri foarte mari și nu a atras atenția autorităților.

În acest moment sunt în arest 23 de persoane și s-au făcut mai multe percheziții printre care s-au descoperit mai bine de 80 de telefoane mobile, 200 de cartele SIM și documente și facturi falsificate în valoare de 13.000 de euro.

×
Subiecte în articol: Spania romani pariuri sportive frauda
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close