Antena 3 CNN Externe Românii care luptă în Ucraina au trecut granița în Rusia și au postat imagini de acolo, după ce autoritățile de la Moscova i-au dat în urmărire

Românii care luptă în Ucraina au trecut granița în Rusia și au postat imagini de acolo, după ce autoritățile de la Moscova i-au dat în urmărire

Luptătorii români din Ucraina au intrat pe teritoriul Rusiei.

de Laurențiu Rădulescu    |    19 Mar 2024   •   11:14

Într-o postare pe o rețea socială, aceștia precizează că au făcut incursiuni în satele ruse de frontieră, dar nu au găsit acolo reprezentanți ai autorităților.

Comitetul pentru Investigații din Rusia a anunțat recent plasarea pe lista cu persoane căutate a mai multor cetățeni străini, inclusiv români, din rândul celor care luptă în Ucraina de partea Kievului.

Câteva zeci de luptători români au participat la misiuni pe teritoriul rusesc, zilele trecute, și au postat pe Facebook imagini din timpul operațiunilor lor.

Discutăm despre militari români în rezervă care au plecat voluntar să lupte de partea Ucrainei.

Românii au participat la incursiuni alături de combatanți mai multe grupări cunoscute, formate din ruși ostili regimului Putin, care luptă, și ei, de partea forțelor Kievului.

Românii s-au dus să-i caute pe ruși acasă la ei, după ce rușii i-au dat în urmărire

Este vorba despre grupările Legiunea Rusia Liberă, Batalionul Siberian și Corpul Voluntari Ruși.

Românii care au luat parte la misiunile transfrontaliere au descris pe Facebook cele întâmplate pe teritoriul rusesc: au trecut granița, au dormit în vehicule blindate iar în timpul zilei s-au dus să-i caute pe reprezentanții autorităților din localitățile ruse constatând, cu această ocazie, că respectivii nu se aflau la post.

Asta, în contextul în care compatrioții noștri sunt cei urmăriți de autoritățile de la Moscova.

Rușii au fost vizitați și loviți pe propriul teren, au subliniat combatanții români, care au postat imagini filmate acolo, în timpul operațiunilor, pe contul Facebook  Romanian Battlegroup "Getica".

Antena 3 CNN a difuzat, în urmă cu câteva săptămâni, scurte interviuri cu unii dintre acești luptători, realizate în zona orașului ucrainean Nikolaev.

Ei spun că au decis să se implice în conflict de partea Ucrainei pentru că, în cazul unei victorii a Rusiei, toate țările de pe continent, inclusiv România, vor fi amenințate", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Laurențiu Rădulescu.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close