Antena 3 CNN Externe Rose Rayhaan, cel mai înalt hotel din lume, a fost inaugurat în Dubai (VIDEO)

Rose Rayhaan, cel mai înalt hotel din lume, a fost inaugurat în Dubai (VIDEO)

Rose Rayhaan, cel mai înalt hotel din lume, a fost inaugurat în Dubai (VIDEO)
06 Ian 2010   •   19:30

Dacă cea mai înaltă clădire din lume nu a fost de ajuns, Dubaiul se mândreşte acum şi cu cel mai înalt hotel din lume. Denumit Rose Rayhaan, hotelul cu 72 de etaje şi 482 de camere şi apartamente a fost inaugurat miercuri, cu artificii şi jocuri de lumini, relatează Bloomberg.

Construcţia hotelului Rose Rayhaan a luat startul în 2004, şi este amplasat la doar un kilometru de turnul Burj Dubai (cunoscut şi după denumirea Burj Khalifa), cea mai înaltă clădire din lume, cu 200 de etaje.

Consumul de alcool nu este permis în acest hotel. Rotana, compania din Abu-Dhabi care administrează hotelul, intenţionează să deschidă încă două hoteluri în 2010.

CUM SE VEDE DUBAIUL DIN CEL MAI ÎNALT HOTEL DIN LUME




Luni, la Dubai a avut loc inaugurarea cele mai înalte clădiri din lume. Denumit Burj Dubai, turnul are peste 800 de metri înălţime. Este atât de înalt încăt se spune că poate fi văzut de la 95 de kilometri distanţă. Are 57 de lifturi, peste 1.000 de apartamente, 49 de etaje de birouri şi un hotel.

Temperatura exterioară este cu 8 grade celsius mai scăzută la vârf decât la baza sa. Inaugurarea a fost oficiată de şeicul Mohammed bin Rashid, conducătorul emiratului, care şi-a instalat, la etajul 124 un punct observaţie.

IMAGINI DE LA INAUGURAREA BURJ DUBAI, CEA MAI ÎNALTĂ CLĂDIRE DIN LUME



Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close