Antena 3 CNN Externe Rușii au bombardat clădiri civile din orașul Vinița cu rachete Kalibr. Zeci de oameni, între care mai mulți copii, au fost uciși | Reacția lui Zelenski

Rușii au bombardat clădiri civile din orașul Vinița cu rachete Kalibr. Zeci de oameni, între care mai mulți copii, au fost uciși | Reacția lui Zelenski

Armata rusă a bombardat, joi, o localitate situată în partea de centru-vest a Ucrainei, unde nu mai fuseseră semnalate tiruri ale Moscovei în ultimele luni.

Rușii au bombardat clădiri civile din orașul Vinița cu rachete Kalibr. Zeci de oameni, între care mai mulți copii, au fost uciși | Reacția lui Zelenski
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2022   •   13:19

Patru rachete au lovit centrul orașului Vinița, au distrus o clădire și au ucis cel puțin 20 oameni, potrivit unui bilanț preliminar.

Între victime se numără și doi copii iar, potrivit Procurorului General al Ucrainei, tirul a fost executat de ruși cu rachete Kalibr, lansate din Marea Neagră.

Aproximativ 50 de vehicule situate în apropierea zonei de impact au fost, de asemenea, distruse.

Imaginile care circulă pe rețelele sociale arată o clădire înaltă, cu ferestrele pulverizate și pereții înnegriți de fumul incendiilor.

La parterul clădirii distrugerile sunt totale.

Igor Klimenko, șeful poliției din oraș, a declarat că "rachetele au fost țintite asupra unei clădiri de birouri" și a precizat că exploziile au afectat și alte imobile din zonă.

Până joi, Vinița a fost relativ ocolit de bombardamentele armatei ruse.

Presa internațională a consemnat că aeroportul orașului a fost distrus în martie, la începutul invaziei, de trupele Moscovei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Președintele ucrainean Volodimir Zelesnki a postat un mesaj pe rețelele sociale imediat după bombardament și a calificat atacul rusesc drept terorist.

"Vinița. Rachetele au lovit centrul orașului. Sunt morți și răniți, între care un copil. În fiecare zi Rusia ucide civili, omoară copii ucraineni, țintește rachete către obiecte civile, unde nu e niciun obiectiv militar. Ce este asta altceva decât un act terorist? Neoameni. Țară ucigașă. Țară teroristă", a scris Zelenski pe pagina sa de Facebook.

Вінниця. Ракетні удари по центру міста. Є поранені та загиблі, серед них – маленька дитина. Щодня Росія нищить мирне населення, вбиває українських дітей, спрямовує ракети по цивільних об’єктах. Де немає нічого військового. Що це, як не відкритий терористичний акт? Нелюди. Країна-вбивця. Країна-терорист.

Publicată de Володимир Зеленський pe Joi, 14 iulie 2022

Bombardarea obiectivelor civile a devenit o practică uzuală a armatei ruse în campania din Ucraina.

Numeroși experți occidentali au arătat că, pe de o parte, Moscova rămâne fără muniție de precizie din cauza intensității tirurilor și, pe de altă parte, strategii Kremlinului consideră că terorizarea populației se repercutează asupra moralului trupelor ucrainene.

Într-un alt incident recent, rușii au distrus cu rachete un bloc de locuințe la Ceasiv Yar. De la un bilanț inițial de șase morți, numărul celor uciși aici ajunsese, miercuri, la 48.

×
Subiecte în articol: Vinița Rusia rachete Volodimir Zelenski
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close