Antena 3 CNN Externe Rușii au capturat orașul Lyman, un important nod feroviar din Donețk

Rușii au capturat orașul Lyman, un important nod feroviar din Donețk

Orașul Lyman din regiunea Donețk a fost capturat de forțele ruse.

Rușii au capturat orașul Lyman, un important nod feroviar din Donețk
Sursa foto: Twitter @AZmilitary1
de Adrian Iclozan    |    27 Mai 2022   •   15:37

Potrivit BBC, o confirmare în acest sens a venit inclusiv de la Oleksii Arestovici, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, după ce informația a fost inițial transmisă de separatiștii din așa-numita Republică Populară Donețk.

"Conform unor informații neverificate, am pierdut orașul Lyman", a spus Arestovici într-un mesaj video, precizând că "atacul rus a fost bine organizat".

"Acest lucru arată, în principiu, nivelul crescut al managementului operațional și al abilităților tactice ale armatei ruse", a adăugat el, conform BBC.

Comentariile consilierului prezidențial ucrainean vin în contextul în care guvernatorul ucrainean al regiunii Donețk, Pavlo Kirilenko, a spus că "Lyman era în mare parte sub controlul forțelor ruse" dar că armata ucraineană a ocupat noi poziții fortificate în zonă.

Lyman este un nod feroviar-cheie și a fost mult timp o țintă a forțelor pro-ruse.

Boris Johnson "Mi-e teamă că sunt progrese palpabile!"

Prim-ministrul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat că forțele ruse fac progrese lente, dar palpabile, în campania declanșată pentru ocuparea completă a regiunii Donbas din estul Ucrainei.

"Mi-e teamă că Putin, cu un mare preț pentru el și pentru armata rusă, continuă își croiască drum prin Donbas", a spus Johnson într-un interviu pentru Bloomberg, vineri dimineață.

"El continuă să facă progrese graduale, lent, dar mă tem că sunt progrese palpabile și, prin urmare, este absolut vital să continuăm să-i sprijinim militar pe ucraineni", a continuat el.

Premierul britanic spune că sunt necesare mai multe arme de atac în Ucraina, inclusiv sisteme lansatoare multiple de rachete cu rază lungă.

El a avertizat că occidentalii nu ar trebui să se lase pradă unui sentiment de falsă siguranță, după ce forțele Kievului, "cu un eroism incredibil", i-au respins pe ruși din împrejurimile capitalei ucrainene.

×
Subiecte în articol: Lyman Oleksii Arestovici
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close