Antena 3 CNN Externe Rusia a distrus un depozit de alimente din Odesa, după ce i-a acuzat pe ucraineni că au atacat platforme de foraj în Marea Neagră

Rusia a distrus un depozit de alimente din Odesa, după ce i-a acuzat pe ucraineni că au atacat platforme de foraj în Marea Neagră

Un depozit de alimente din portul Odesa a fost distrus, luni, într-un atac cu rachete rusești.

Rusia a distrus un depozit de alimente din Odesa, după ce i-a acuzat pe ucraineni că au atacat platforme de foraj în Marea Neagră
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iun 2022   •   18:31

Informația a fost transmisă de armata ucraineană, care a precizat că niciun civil nu a fost ucis în atac.

Comandamentul operațional Sud a precizat că forțele ruse au tras 14 rachete în timpul unui asalt de trei ore, ca reacție "neputincioasă" la "succesele trupelor ucrainene".

Oficialii ruși nu au comentat informația.

Exploziile au zguduit Odesa după ce Serghei Aksenov, responsabilul instalat de Rusia în regiunea Crimeea, anexată de Moscova în 2014, a susținut într-o postare pe Telegram că forțele Kievului ar fi atacat platformele de foraj aflate în Marea Neagră, în largul coastei sudice a Ucrainei.

Trei persoane au fost rănite, șapte muncitori fiind căutați de participanții la operațiunea de salvare, a precizat Aksenov.

Ce se știe despre platformele de foraj marin pe care le-ar fi atacat ucrainenii

Potrivit agenției ruse RIA Novosti, platformele de foraj se aflau la 71 de kilometri de Odesa.

Reuters precizează că a putut verifica imediat informațiile privind presupusul atac ucrainean.

CNN relatează că în martie 2014, când Rusia a anexat Crimeea, armata Moscovei a sechestrat două platforme de foraj marin, "Petro Godovaneț"  și "Ukraina".

Sursa citată adaugă că utilajele menționate sunt utilizate atât pentru foraj, cât și pentru recunoaștere.

În 2015, cele două platforme au fost mutate în câmpul gazifer Galiținske, care se întinde la 130 de kilometri în largul orașului-port Odesa.

×
Subiecte în articol: Odesa rachete rusi platforme Marea Neagrã
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close