Antena 3 CNN International News Ucraina ar fi lovit platformele de foraj din Marea Neagră pe care rușii le-au furat la anexarea Peninsulei Crimeea

Ucraina ar fi lovit platformele de foraj din Marea Neagră pe care rușii le-au furat la anexarea Peninsulei Crimeea

Liderul regiunii Crimeea, anexată de Rusia, susține că armata ucraineană a atacat platforme de foraj aflate în Marea Neagră.

Ucraina ar fi lovit platformele de foraj din Marea Neagră pe care rușii le-au furat la anexarea Peninsulei Crimeea
Sursa foto: Twitter @Ukropo4kA
de Adrian Iclozan    |    20 Iun 2022   •   15:48

"Astăzi, la ora 8 a.m., inamicul a lovit platformele de foraj ale Cernomoreneftegaz. Sunt în contact cu colegii de la Ministerul Apărării (al Federației Ruse) și cu FSB (serviciul federal de securitate, n.r.) și acționăm pentru a salva oameni", a scris Serghei Aksenov pe Telegram.

Potrivit acestuia, după tirurile efectuate de ucraineni au fost salvate cinci persoane, dintre care trei rănite. El a mai precizat că operațiunile de căutare și salvare sunt în desfășurare.

CNN a contactat Comandamentul sudic al armatei ucrainene, însă oficialii Kievului au refuzat să comenteze acuzațiile.

CNN precizează că în martie 2014, când Rusia a anexat Crimeea, armata Moscovei a sechestrat două platforme de foraj marin, "Petro Godovaneț"  și "Ukraina".

Sursa citată adaugă că platformele menționate sunt utilizate atât pentru foraj, cât și pentru recunoaștere.

În 2015, cele două utilaje au fost mutate în câmpul gazifer Galiținske, care se întinde la 130 de kilometri în largul orașului-port Odesa.

Foto: platforma de foraj marin Petro Godovaneț

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close