Antena 3 CNN Externe Rușii au pregătit un spectacol sinistru de Ziua Ucrainei, la "judecata" luptătorilor care au apărat combinatul Azovstal

Rușii au pregătit un spectacol sinistru de Ziua Ucrainei, la "judecata" luptătorilor care au apărat combinatul Azovstal

Moscova a planificat un spectacol mediatic la viitorul proces al combatanților care au apărat combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol și care s-au predat trupelor ruse și au fost încarcerați de separatiștii pro-ruși după aproape trei luni de rezistență.

Rușii au pregătit un spectacol sinistru de Ziua Ucrainei, la "judecata" luptătorilor care au apărat combinatul Azovstal
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Aug 2022   •   15:05

Procesul acestor prizonieri este planificat să înceapă pe 24 august, la Mariupol, chiar de Ziua Independenței Ucrainei, anunță serviciile de informații de la Kiev.

Locația este una specială: clădirea Filarmonicii din oraș, unde presa internațională a semnalat, anterior, că au fost amplasate mai multe cuști pentru acuzați.

La "proces" ar urma să participe așa-ziși martori iar presa rusă și pro-rusă ar urma să relateze evenimentele.

Potrivit Direcției de Informații din Ministerul ucrainean al Apărării, Rusia ia în calcul să bombardeze locația în timpul simulacrului de proces, pentru ca apoi să acuze Ucraina, într-un incident copiat după bombardamentul închisorii Olenivka din Donețk, unde au murit peste 50 de prizonieri de război.

Peste 1.100 de dosare deschise de separatiști împotriva ucrainenilor capturați

În orașul Mariupol, ocupat de ruși, avea loc în urmă cu o săptămână o activitate febrilă în interiorul clădirii Filarmonicii.

Construcția răsuna de zgomotele făcute de muncitori și de utilajele lor, în contextul în care ocupanții ruși se pregătesc pentru viitoarele procese ale soldaților ucraineni capturați, a relatat Antena 3, pe baza informațiilor publicate de cotidianul The New York Times.

Filarmonica urma să fie transformată în tribunal.

În locul boxelor pentru acuzați, erau amplasate cuști pentru captivii învinuiți de separatiștii pro-ruși.

Denis Pușilin, liderul separatiștilor in regiunea Donețk, a confirmat că soldații ucraineni vor fi aduși în curând în fața "instanței".

În iunie, "investigatorii" din zonele separatiste indicau că au deschis peste 1.100 de dosare împotriva prizonierilor capturați, pe care i-au acuzat de "crime împotriva păcii".

×
Subiecte în articol: Mariupol filarmonica Azovstal
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close