Antena 3 CNN Externe Rușii au identificat un al doilea suspect în asasinarea Dariei Dughina

Rușii au identificat un al doilea suspect în asasinarea Dariei Dughina

Rușii anunță identificarea unui al doilea suspect în atentatul cu bombă în care a fost ucisă Daria Dughina, fiica ideologului ultranaționalist rus Aleksandr Dughin.

Rușii au identificat un al doilea suspect în asasinarea Dariei Dughina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Aug 2022   •   12:35

Serviciul rus de securitate, FSB, comunică faptul că este vorba despre un cetățean ucrainean născut în anul 1978.

Acesta ar fi sosit în Rusia din Estonia în data de 30 iulie şi ar fi părăsit teritoriul rus cu o zi înainte de explozia mașinii în care a murit fiica lui Aleksandr Dughin. FSB susține că acest suspect este cel care a furnizat documente false și plăcuțe de înmatriculare pentru mașina cu care s-a deplasat Natalia Vovk, femeia care a fost nominalizată de autoritățile ruse drept prim suspect în acest caz.

Cel de-al doilea suspect ar fi, de asemenea, responsabil pentru asamblarea bombei plasate sub mașina Dariei Dughina, potrivit. FSB.

Bomba ar fi fost asamblată într-un garaj închiriat din sud-vestul Moscovei.

Acuzate de Moscova, autoritățile ucrainene au negat în mod repetat că ar fi fost implicate în asasinatul produs în data de 20 august, în apropierea capitalei ruse.

Consiliul de Securitate Națională de la Kiev susține că Daria Dughina a fost executată de serviciile secrete rusești, teorie către care înclină mai mulți analiști occidentali specializați în probleme legate de Rusia.

Rusia a "rezolvat" în timp record cazul atentatului în care a fost ucisă fiica lui Aleksandr Dughin 

La două zile de la atentatul cu bombă din 20 august, autoritățile ruse au comunicat identitatea și fotografia unei femei, despre care susțin că ar fi executat atentatul în care a fost ucisă Daria Dughina.

"Uciderea jurnalistei Daria Dughina a fost rezolvată: a fost pregătită de serviciile speciale ucrainene, de un cetățean al Ucrainei", a relatat agenția TASS, citând serviciul rus de securitate, FSB.

Conform serviciul secret rus, persoana care ar fi ucis-o pe Daria Dughina se numește fi Natalia Vovk, născută în 1979, cetățean ucrainean.

Aceasta ar fi sosit în Rusia în data de 23 iulie împreună cu fiica ei, Sophia Şaban, născută în 2010.

Vovk ar fi închiriat un apartament în imobilul în care locuia Daria Dughina la Moscova.

Suspecta indicată de FSB ar fi intrat în Rusia de pe teritoriul separatiștilor din Donețk

Ea ar fi urmărit-o pe Dughina cu o mașină marca Mini Cooper, la care a schimbat de trei ori numerele de înmatriculare.

Vovk ar fi folosit în Rusia mai multe documente de identitate, intrând cu unul eliberat de așa-numita Republica Populară Doneţk și plecând cu un unul ucrainean, indică serviciul rus de securitate.

FSB mai susține că Vovk și fiica ei au ajuns la Festivalul Tradițiilor, la care a participat și Daria Dughina, iar după explozia mașinii acesteia, în data de 21 august, cele două - mamă și fiică - ar fi plecat spre Estonia prin regiunea Pskov.

Foto: imagine de la înmormântarea Dariei Dughina, Moscova, 23 august 2022. În dreapta cadrului se află Aleksandr Dughin

×
Subiecte în articol: Daria Dughina suspect
Parteneri
Prognoza meteo pentru iarna 2023-2024 în România
x close