Antena 3 CNN Externe Rusia a "rezolvat" în timp record cazul atentatului în care a fost ucisă fiica lui Aleksandr Dughin | Cine este Natalia Vovk, cea care ar fi ucis-o pe Daria Dughina

Rusia a "rezolvat" în timp record cazul atentatului în care a fost ucisă fiica lui Aleksandr Dughin | Cine este Natalia Vovk, cea care ar fi ucis-o pe Daria Dughina

Rusia a acuzat un agent al serviciului de securitate ucrainean pentru explozia bombei care a ucis-o pe Daria Dughina.

Rusia a "rezolvat" în timp record cazul atentatului în care a fost ucisă fiica lui Aleksandr Dughin | Cine este Natalia Vovk, cea care ar fi ucis-o pe Daria Dughina
Sursa foto: Antena 3
de Adrian Iclozan    |    22 Aug 2022   •   15:27

Dughina (fotomontaj, stânga) a murit sâmbătă, după ce un dispozitiv exploziv plasat sub mașina sa, pe partea șoferului, a sărit în aer.

Fiica proeminentului ideolog ultranaționalist Aleksandr Dughin se întorcea de la un eveniment care avusese loc în apropierea capitalei ruse.

"Uciderea jurnalistei Daria Dughina a fost rezolvată: a fost pregătită de serviciile speciale ucrainene, de un cetățean al Ucrainei", a relatat agenția TASS, citând serviciul rus de securitate, FSB.

Conform sursei citate, atentatorul ar fi o femeie, care ar fi fugit în Estonia după atac.

Pe rețelele sociale circulă o fotografie în care s-ar afla datele de identificare ale presupusei făptașe (imaginea următoare).

Până în prezent, Ucraina a negat oficial orice implicare în asasinarea Dariei Dughina.

Ce spune FSB despre persoana care ar fi ucis-o pe Daria Dughina

Persoana care ar fi ucis-o pe Daria Dughina ar fi Natalia Vovk (fotomontaj, dreapta), născută în 1979, cetățean ucrainean.

Aceasta ar fi sosit în Rusia în data de 23 iulie împreună cu fiica ei, Sophia Şaban, născută în 2010.

Vovk ar fi închiriat un apartament în imobilul în care locuia Daria Dughina la Moscova.

Ea ar fi urmărit-o pe Dughina cu o mașină marca Mini Cooper, la care a schimbat de trei ori numerele de înmatriculare.

FSB citează metode clasice de spionaj: mai multe numere de înmatriculare şi mai multe documente de identitate folosite de suspectă

Astfel, la intrarea în Federația Rusă ar fi fost utilizate plăcuțe de înmatriculare ale așa-numitei Republici Populare Doneţk (DPR) cu numărul E982XH DPR dar și unele din Kazahstan, cu numărul 172AJD02.

La ieșire, vehiculul ar fi avut plăcuțe ucrainene cu numărul AH7771IP.

Vovk ar fi folosit în Rusia mai multe documente de identitate, intrând cu unul eliberat de așa-numita Republica Populară Doneţk și plecând cu un unul ucrainean, indică serviciul rus de securitate.

FSB mai susține că Vovk și fiica ei au ajuns la Festivalul Tradițiilor, la care a participat și Daria Dughina, iar după explozia mașinii acesteia, în data de 21 august, cele două - mamă și fiică - ar fi plecat spre Estonia prin regiunea Pskov.

FSB menționează că a înaintat informațiile responsabililor cu ancheta penală.

CNN menționează, la rândul său, că nu poate verifica în mod independent informațiile FSB relatate de agenția TASS.

Agenția rusă de presă mai transmite că autoritățile ruse o vor include pe suspecta Natalia Vovk pe lista cu persoane urmărite şi vor cere extrădarea acesteia în Federația Rusă.

×
Subiecte în articol: Daria Dughina atentat
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close