Antena 3 CNN Externe Rusia spune că aderarea Ucrainei la NATO ar fi „o line roșie”

Rusia spune că aderarea Ucrainei la NATO ar fi „o line roșie”

Kremlinul a declarat joi că aderarea Ucrainei la NATO va fi o „linie roșie” pentru Moscova și că Rusia este îngrijorată că Kievului i se va putea acorda într-o bună zi statutul de membru al Alianței.

Rusia spune că  aderarea Ucrainei la NATO ar fi „o line roșie”
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    17 Iun 2021   •   14:28

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut aceste declarații la o zi după ce președintele SUA Joe Biden și președintele rus Vladimir Putin au purtat discuţii a Geneva.

Peskov a declarat că summitul a fost pozitiv în general.

Peskov a spus că Moscova urmărește îndeaproape situația.

"În timpul turneului european al preşedintelui Biden am auzit pentru prima oară când a vorbit fără ambiguităţi despre eventuala posibilitate de a i se acorda Ucrainei Planul de acţiune în vederea admiterii de noi membri", a afirmat Peskov. " Este prima dată când s-a spus despre aceasta la un nivel atât de înalt. Desigur, faptul ne provoacă îngrijorare", a adăugat el.

Întrebat despre ceea ce a spus Biden la summitul de la Geneva privind aderarea Ucrainei la NATO, Peskov a afirmat: "Nu vă pot spune exact ce s-a discutat la întâlnirea dintre cei doi lideri în format restrâns, dar acest subiect nu a fost discutat mai aprofundat în format lărgit".

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, luni, că doreşte un răspuns clar, „da” sau „nu”, din partea preşedintelui american Joe Biden în ceea ce privește aderarea Ucrainei la NATO.

Ulterior, chiar înainte de începerea conferinței de presă a președintelui Joe Biden de la summit-ul NATO, Volodimir Zelenski scria pe Twitter că țara sa se va alătura Alianței Nord-Atlantice.

La conferința de presă, Biden a spus că Ucraina trebuie să elimine corupţia şi să îndeplinească alte criterii pentru aderarea la NATO, dar anexarea Peninsulei Crimeea la Rusia, precum şi rolul Moscovei în partea de est a ţării nu înseamnă că nu va fi acceptată niciodată în Alianţă.

 

×
Subiecte în articol: biden
Parteneri
Cod galben de vijelii și viscol! 28 de județe sunt vizate
x close