Antena 3 CNN Externe Rusia a adoptat noua strategie de politică externă, contestând dominaţia mondială a SUA

Rusia a adoptat noua strategie de politică externă, contestând dominaţia mondială a SUA

Preşedintele Vladimir Putin a emis, vineri, un decret privind actualizarea conceptului politicii externe a Rusiei, un element central al noii doctrine fiind contestarea "dominaţiei Statelor Unite" pe plan mondial, pe fondul tensiunilor extreme cu NATO generate de invazia rusă în Ucraina.

Rusia a adoptat noua strategie de politică externă, contestând dominaţia mondială a SUA
Sursa foto: Hepta/ Gavriil Grigorov
de Ştefan Petrică    |    31 Mar 2023   •   16:22

Cu ocazia unei reuniuni cu membrii Consiliului pentru Securitate Națională, Vladimir Putin a evidențiat necesitatea modificării principalelor elemente ale concepției de guvernare, inclusiv a politicii externe, ca urmare a modificărilor fundamentale produse pe scena internațională.

"Ministerul de Externe, în coordonare cu Administrația prezidențială, cu membrii Consiliului de Securitate Națională, cu Guvernul, au efectuat o activitate intensă pentru actualizarea politicii externe, pentru a o alinia realităților geopolitice moderne", a declarat Vladimir Putin.

"Noile crize internaționale obligă Rusia să își adapteze documentele de planificare strategică", a subliniat Vladimir Putin, conform cotidianului Le Monde.

Noua doctrină de politică externă identifică Statele Unite și aliații occidentali ca fiind la originea "amenințărilor existențiale" la adresa Rusiei.

Citește și: Putin a semnat decretul prin care cheamă la arme încă 150.000 de ruși | Decizia vine pe fondul contraofensivei iminente pregătite de Kiev

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia strategie SUA
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close